IGROVJE
stranka » igrovje » gameboy advance » MOH: Infiltrator
MOH: Infiltrator

Retro

Reciklaža starih zasnov je očitno pot do uspeha, saj je po posiljenem MOH: Underground (wolfovska 3D streljačina za GBA) EA iz igričarske zgodovine izbrskal dva špila. Prvi je Ikari Warriors, iz ptičje perspektive zrta streljačina, kjer naš vojak maršira navzgor ter odstranjuje vse, kar mu pride pred oči. Take so tri četrtine Infiltratorja, le da je igra dodelana in predvsem preoblečena za 21. stoletje. Ostalo četrtino zapolnje osnova iz drugega špila z imenom Cabal. A ker ni vsakdo Retro, je razlaga teh odličnih konceptov na mestu.

Ratatata. Po izkrcanju na afriški obali se moramo prebiti do tanka, nakar opravimo z nadležnimi švabi.
Infiltrator nas postavi v škornje vojaka Murphyja, ki se bori na treh prizoriščih druge svetovne vojne: peščeni Afriki, travnati zahodni fronti in nemškem podmorničarskem štabu v Skandinaviji. Tako moramo prečesati deset stopenj iz pogleda od zgoraj in pet iz prvoosebnega strelskega načina. Naloge so raznolike in nam postrežejo z glavnimi in stranskimi cilji. Nekje branimo farmo, drugič s tankom sesuvamo oporišče ali nam je zadana sabotaža železniškega mosta, nakar za bonusne medalje iščemo skrivne dokumente ali poženemo v zrak skladišče municije. Nemške zalege se lotevamo s sedmimi orožji, zadeganimi v naveze po dveh pokalic. Najprej sta nam na voljo thompsonka in paket granat, kasneje za daljše streljanje dobimo avtomatsko rešetalo, ko se moramo posvetiti huje destruktivnim opravilom, pa poprimemo za dinamit in puško M1 garande ali kar za bazuko. Nadzor je zavoljo vstranskega izmikanja (strafe) s pomočjo desnega stranskega gumba (R) zelo dober, motilo me je edino malce majhno vidno polje. Vmesne strelske razpaljotke so takisto vzdušne (vžigamo celo izza mitraljezke na bombniku).
Izvedbeno je Infiltrator super. Vojački so luštno majhni

Tako smo se že sredi osemdesetih zabavali s špilom Cabal. Slava mu.
(ampak z velikimi čeladami :)) in Murphy stalno opozarja na uletavajoče Švabe, ki se obnašajo dokaj pametno. V skrivalnih misijah nas lovijo z lučmi in ob slehernem strelu pokličejo na pomoč izvidnico. Za posladek so tu črnobeli filmčki med misijami in vzdušna glasba. Skupno vzeto odlična zadevščina, ki ji do ocene 90+ manjka edinole več vsebine, saj jo končamo dokaj hitro, v kakih sedmih urah, nakar k ponovnemu igranju ne vleče pretirano.

MOH: Infiltrator
Electronic Arts za gameboy advance
objavljeno: Joker 128
marec 2004

88