IGROVJE
stranka » igrovje » gameboy advance » Tales of Phantasia
Tales of Phantasia

Jurec

V poplavi konzolnih frpjk se je znašla tudi predelava prvega dela serije Tales of ..., ki je izvirno izšla pred desetimi leti na SNESu, pa še to le na Japonskem. Štorija je neštetokrat slišana: mladi junak Cless ugotovi, da svet ogroža zlobni čarovnik z imenom Dhaos, zato se s svojo družbo, ki zajema pet članov, odpravi na dolgo pot skozi čas in prostor. Pretepa

Kot za GBAjev špil je ToP videti soliden - barvit, z lepo izraženim svojstvenim slogom.
nje je realnočasovno, toda v naključnih bojih vodiš le glavni lik, dočim ostale kontrolira računalo. Pri tem je umetna pamet primerljiva z blondinko: oba le izjemoma ustvarita kaj koristnega. Cless nima na voljo magije, a lahko uporablja svojevrstne orožarske specialke, ki postajajo z uporabo močnejše. Tudi ostali člani odprave imajo svoje posebnosti in na srečo lahko med bojevanjem sam določiš, katero specialko bo kdo uporabljal. Vsaj to, kajti naključnih bojev je ogromno. Resno: nisem še videl igre, ki bi imela tako gromozansko veliko spopadov. Sprva gre, a v drugi polovici špila se nasprotnikom utrga in začnejo udrihati na vsake tri do štiri sekunde! In ne misliti, da so naključni boji enostavni, saj v večini primerov zagledaš napis game over prav pri teh (in pri enem ali dveh šefih). Kaj pa uganke? Teh skorajda ni, če pa so, so enostavne, večinoma tipa 'pritisni gumb in pojdi skozi odprta vrata'.

Naključne bitke bodo preizkusile igralčevo potrpežljivost.

Špil je sicer spodobno dolg, nekako od 30 do 35 ur, z nekaj dodatnimi kvesti pridemo tudi do petdesetice. Vendar je od tega tričetrt bojevanja, ki zaradi deset let stare zasnove ni ravno napredno in ti zna mimogrede streti voljo do igranja. Mazohisti, zbor.

Tales of Phantasia
Namco za gameboy advance
objavljeno: Joker 153
april 2006

61