IGROVJE
stranka » igrovje » gameboy advance » Yoshi's Universal Gravitation
Yoshi's Universal Gravitation

Navi

Simpatično zeleno-beli modul nima tako obilnega wampa kot vodovodarjev zlobni bratranec, a je, kot žlahtnemu dinozavru z nadrazvitim čutom za orientacijo pritiče, konkretno zalit. Yoshi v tej 2D ploščadi za spremembo ni Mariovo jezdno živinče, marveč glavni junak, ki na klasičen knofovni način teče, skače in proži jezik. Vse to mora zganjati zato, ker je nek prenapet čarodej Bowserja sklenil ujeti med strani čarobne bukve in ga pri tem ni zanimalo, da je vknjižil še ves Jošijev otok. Oškorenjčkani dino se za rešitev trudi navdušiti šesterico duhov, katerih kaprico izvemo na začetku vsake od linearnih stopenj. Grabiti je treba kovance, goltati jabolka in s tem reševati jajčkasta zmeneta, tamaniti sovrage ali jim prizanašati, prisopihati

Ptičonovemu pikiranju spremenimo smer z jadrnim trzljajem, sicer dinozavru izkljuva hipotalamus.
do konca nivoja v časovnem okviru, kjer nas preganja mašina za cefranje papirja ... Uspeh je nagrajen z medaljo, sledi kratka, cekin pomnoževalna mini igra. V dogajanje se poleg v redu izvedenega, a nepretresljivega osnovnega premikanja lika vmešavamo z guncanjem konzole levo in desno, kar glede na nagib omogoča hojo po navpičnih stenah, premikanje utirjenih horizontalnih ploščadi, raztegovanje zvitih preprog, dričanje po ledenih progah, kotaljenje skal in slično. Yoshi se občasno sam od sebe spremeni v žogico marogico, balonček ali barčico, a bi bilo veliko bolje, če bi bile te sposobnosti na voljo svobodni zlorabi. To velja tudi za pojanje po preveč podobnih si, neproblematičnih stopnjah, ki so kljub kratkosti razdeljene na več poddelov in onemogočajo vračanje v želji po izboljšanju rezultata. Skrivnosti ni in po dobrih petih urah prebijanja skozi 50 običajnih in dva šefovska nivoja za ponoven vzem špila v roke ni prave motivacije. Ideja s tipalom je kul, a igra kljub tehnični dovršenosti, risankastemu videzu in dobremu nadzoru deluje enolično, bledo ter podhranjeno.

Mantra \'lopni, če se premika in ni ti\' tule odpove, saj moramo poklati čimmanj pod noge se nam zapletajočih brdavskov.

Yoshi's Universal Gravitation
Nintendo za gameboy advance
objavljeno: Joker 149
december 2005

61