IGROVJE
stranka » igrovje » gamecube » 007: From Russia with Love
007: From Russia with Love

SmrK je podoben Bondu. Minus pištola. In ženske. In šarm.

Agenta 007 so vrnili v preteklost, natančneje v leto 1963, obdobje filma From Russia with Love s Seanom Conneryjem. Škot je združil moči z EAjem, tako da poslušamo njegov sicer starejši, a nezmotljivo bondovski glas.
Razen spremembe glavne zločinske organizacije je igra dokaj zvesta zgodbi ter lokacijam iz filma in nas po kinematografskem uvodu takoj vrže v akcijo. Po par minutah že streljamo, letamo z raketnim nahrbtnikom in rešujemo dekle. V strelskih obračunih nam je na voljo 'bond focus', ki nam približa pogled na sovražnike in označi njihove šibke točke. Tako lahko vojaku odstrelimo granato izza pasu ali sceframo vrv specialcu, ki se je spustil s strehe. Poleg z waltherjem PPK streljamo z AK-47, šibrovko in, ko je treba odstraniti večjo mehanizacijo, celo bazuko. Vsa orožja je moč nadgraditi. Na voljo so nam razni Qjevi pripomočki, recimo laserska ura in daljinsko vodeni Q-copter. Žal je njihova uporaba omejena na namensko ustvarjene situacije. Bonda lahko še preoblačimo, dasi je vseeno, če do konca hodimo v sivi obleki. Pohodniške misije prekinjajo dirkaški nivoji, a kot celota je igra docela linearna: hodi - nameri - zumiraj - ustreli - hodi. Nasprotniki se sicer znajo skrivati in bežati pred granatami, vendar jih zatre samodejno jemanje na muho. Kamera dobro opravlja svoje delo in kontrole so inituitivne, a žal igra ne napreduje. Spreminjajo se lokacije, sovražniki, dobivamo nova orožja, vendar je medlo. Glede večigralstva špil ponuja razdeljen zaslon.

Bond se na žalost le poredko takole potuhnjeno odkriža sovražnika. Večinoma je Rambov bratranec.

Naposled grafično-zvočna lepota in soliden filmski občutek ne moreta odtehtati monotonega igranja, čeprav From Russia with Love ni katastrofalna igra. Ker EA že razmišlja o novih igrah na osnovi klasičnih Bondovih filmov, bi znala biti to v redu odskočna deska. Kot pribito pa drži, da mora James postati bolj bondovski in manj mulčevsko razpištoljen. Hej, govorimo o tipu, ki z eno roko rešuje žensko in z drugo strelja ne tako številne barabe, kot so v špilih, medtem ko s curakom vozi gliser med minami. Vodko-martini je ruknil že na pomolu.

Raketni nahrbtnik je eden boljših pripomočkov, a si ga žal oprtamo manj pogosto, kot bi si želeli.

007: From Russia with Love
Electronic Arts za playstation 2, xbox, gamecube
objavljeno: Joker 151
februar 2006

70