IGROVJE
stranka » igrovje » gamecube » Alien Hominid
Alien Hominid

Sneti ima nabreklo bučo od besa nad temle ... temle ... Aargh!

Drži, igre majhnih založnikov oziroma posameznikov dostikrat, ne!, vse pogosteje prednjačijo pred izdelki velikih studiev. Vendar to ne pomeni, da je vse, kar pride iz domačih spalnic, klanjanja vredno. Dokazilo: Alien Hominid. Ta hodi-v-desno 2D pobijavščina je tri leta tega začela pohodič kot internetni špilčič v Flashu in vsled risankaste krvavosti ter vsesplošne smešnosti postala kultna. Nekaj čarobnega je bilo na tem, kako je z napol pijano roko narisan alienski možic fentaval nasprotnike, med njimi s posebnim užitkom može v černem, iz njih pa je zapretiravano špricljala kečapasta kri. Izvirnik lahko nažigate s tomesečnega ploščkovja.

Zopet pri-miru idila, ob kateri se bo kdo vprašal, če nisem bil prestrog. Če bi ob tem razsuvu tako kot jaz zapazil premikanje z desetimi sličicami na sekundo im bi trikrat v par sekundah crknil, ker bi ne mogel ustreliti v želeno smer, bi bil takisto jezen.

In potem so prišle iluzije veličine in Hominid za aktualne sobne konzole. Rezultat žal ni laskav, saj avtorji temeljev niso pretirano popravljali. Oziroma jih sploh niso. Kar bi lahko bil konkurent Metal Slugu, ki ga itak kopira do nezavesti (slično premikanje, lučanje granat, zasedanje vozil ...), postane vaja v frustraciji, v kateri glavni junak ne zna niti streljati diagonalno. Okej, vsi smo l33t r3tr0 5k00l in njega dni ni bilo takih pusi pomagal. Ampak valovi barabinov so narejeni tako, da te pomanjkljivosti ne upoštevajo. Tudi hominidič je, zahvaljujoč slabo odzivnemu digitalnemu nadzoru nagnusno okoren in se premika čudno. Zato ničkolikokrat crkneš zato, ker se ne moreš postaviti tako, kot bi želel, in ustreliti tja

Ko stoji takole pri miru, je AH videti prav simpatična zadeva. Potem pa ti požene pritisk skaj haj, ko se jame premikati.
, kamor bi moral (ne rad, ampak moral). Nakar naletiš na šefa, ki te zgazi, ker zahvaljujoč manku varnega območja in urni zopet-ranljivosti ne moreš niti zbežati iz njegovega korpulentnega telesa. Oziroma te fenta običajen sovražnik, ki b. p. gre skozi tvoj izstrelek, smrt pa tako ali tako sledi vsakemu dotiku od česarkoli hostilnega. Namesto da so klepalci dodali 201 (!) mini igro, ki te zaposlijo po par sekund in so kvečjemu drobna diverzija, bi raje izpilili osnovo ter poskrbeli za gladko premikanje, saj špil pogosto zatika. Tako pa se čuti, da je nespretna težavnostna krivulja maska za kratkost, saj so tu le tri stopnje s po petimi kratkimi podnivoji.
O tem, da je Alien Hominid naslov izvirnega videza in luštnega, sarkastičnega humorja, ni dvoma. Nekaj k pozitivnosti prispeva tudi polovična cena. Vendar sta to njegova brezprizivno najmočnejša argumenta, medtem ko je igralnost prerešetano luknjava. Electronic Arts, na pomoč!

Alien Hominid
ZOO Digital za playstation 2, xbox, gamecube
objavljeno: Joker 145
avgust 2005

57