IGROVJE
stranka » igrovje » gamecube » Pikmin 2
Pikmin 2

Navi ščuvanje hiperaktivne zelenjave zelo zabava.

Vesoljček Olimar se s pomočnikom Louijem vrača na skrivnostni planet, da bi dolg svoje firme odplačal z nabiranjem zakladov v obliki vsakovrstne krame (moja najljubša je stara proteza). Pri tem so mu znova v pomoč simpatični, redkvicam podobni alienčki pikmini, ki tako kot v enici vodji sledijo, se borijo, prenašajo bremena, podirajo pregrade, gradijo mostove in sploh garajo. Ker preklapljamo med

Pikmini so proti tej marjetki mesojedki kot mušice. Temu ustrezno jih pomalica. Ne ve namreč, da beli povzročajo akutno odpoved jeter.
dvema možičkoma, je usmerjanje sočivja lažje in hitrejše, a pravih moštvenih ugank je le za vzorec, kar zna zmotiti. Pikminški spekter barv in posebnosti je obogaten, saj poleg rdečih piromančkov, lahkih rumenih elektroljubov in modrih čofotal dobimo sumo vijolice z močjo deseterih ter rdečeoke strupene albinčke, zmožne izkopavanja skritih zakladov. Novinci imajo pridih ekskluzivnosti, ker jih ne vzgajamo sami, ampak je treba ponje v beštij ino pasti polne podzemne temnice. Te obenem skrivajo večino dragotin in šefe, ki čuvajo koristne artefakte (detektor zakladov, izboljšan domet piščali ...). Od s seboj privlečenih pikminov smo odvisni vse do izhoda, zato moramo nanje paziti, ker v navdušenem kamikazenju cepajo kot muhe. Taktika je resda pomembna, saj lahko veliko storimo tudi s peščico srboritežev (z napoji jih lahko začasno naspidiramo ali okamenimo sovrage), toda poudarek je vseeno na številu. Redke, a dobrodošle so zato okrepitve: rože za spreminjanje barve in celo pomnoževanje pikminčkov ter mini bulbmini, mladi pošastki s pikminsko dušo, ki nam ne sledijo na površje. Temnice, nekakšna alfa in omega tega nadaljevanja, nastopajo še v odklepabilnem načinu Challenge, kjer se sami ali v dvoje (razpolovljen zaslon) ob odštevanju časa prebijamo skozi vse zahtevnejše sobane. Manj miroljubna dvojica se lahko tačas pomeri, katero moštvo bo prej pobasalo frnikole, raztresene po karti.

Poveljevanje ločenima skupinama je pametno, ker so vijolični in beli bistveno dragocenejši od ostale pisane raje.

Brez hitenja (časovne omejitve ni) se v Pikmin 2, ki ga opisujemo pozno, a bolje kot nikoli, odpufamo v kakih osemnajstih urah raziskovanja treh obsežnih osnovnih stopenj, dodatni nivo in preostali zakladi pa nas zaposlijo za dneve. Dvojka torej z daljšim puščavniškim izzivom in večigralstvom solidno popravi napake, ki smo jih očitali enici, čeprav z uvedbo temnic nekoliko spremeni način igranja. Ampak s tem ni nič narobe in špil je v končni fazi po Nintendovo zabaven, pisan in razgiban.

Pikmin 2
Nintendo za gamecube
objavljeno: Joker 143
junij 2005

86