IGROVJE
stranka » igrovje » gamecube » Mario Party 6
Mario Party 6

Kocka frči, Navi soigralce v prah spremeni. Nato se zbudi.

V šesti različici Mariove e-namiznice (sedmo so ravnokar napovedali na E3ju) četverica spet izmenično meče kocko in v dodelani verziji Človeka, ne jezi se hara po domišljijskih ploščah, da bi si prigrabila

Dretje fajr!, lejzr! in missajl! za mikrofonično sesuvanje kolegov bo sosede pognalo v zaklonišča.
čimveč zvezd. Izmenjava dneva in noči vpliva na igro (potek polj, cena in dostopnost zvezd) ter popestri v osnovi enak sistem pobiranja kovancev na modrih poljih, njih izgubljanja na rdečih ter dogajancij na področjih s posebnimi dogodki, kot so ključne spremembe stanja na plošči in rogoviljenje Bowserja s podmladkom. Zvezde glede na ploščo kupujemo v štacuni, jih pobašemo z enega od polj ali jih kratkomalo ukrademo soigralcem, nosi pa jih lahko tudi znani opičnjak, ki ga je treba loviti naokrog (medtem ko ponoči Bowser lovi nas). Pomagajo nam krogl

Posebej fina mini igra, kjer je treba s hitroprstnim krožnim pritiskanjem tipk deskarčku omogočiti kar najdaljši skok. Le ploščka ne zaženite predaleč, če ne boste zmagali.
e za met dodatne kocke ali nastavljanje pasti, ki nasprotnikom ob nagaženju zagrenijo življenje z udarcem po žepu, betici ali čem tretjem.
Po vsaki izmeni, pa tudi vmes in kar tako merimo moči v osemdeseterici strašno prikupnih mini iger. Vsi proti vsem, en proti trem (ta sorta je najmanj uravnovešena), dva na dva ali duelirno brišemo prah, skačemo z bordom, štempljamo, lovimo frčeča pisma in še in še. Vse je lahko priučljivo, a hkrati starošolsko nepopustljivo izziva telo (nintendov palec, ahoj), duha (spomin, šesti čut) ter, da, glasilke. Resda precej bedni priloženi mikrofončič zadegamo v režo za pomnilniško kartico, ga aktiviramo in že smo nared za pet mini iger (dretje ukazov, karaok ni), lahkoten kviz in glasovno usmerjanje junačka pri 2D arkadni nošnji zvezde do cilja. Ni slabo, četudi bi si želeli več. Pripravica slovensko ne razume, zato pa jo lahko dosti uspešno nadiramo v šestih evropskih jezikih in rašan inglišu.

Mario je bogatejši za zvezdo in ima zastonj prevoz do začetka plošče. Bojte se noči, ko je taksist zlobni želvak.

Novinci s sprejetjem vabila na tole fešto ne bodo zgrešili, saj je Nintendo dostavil bogat paket. Vendar bo ta, kot vedno v seriji, najbolj dogajal štirim, saj z vsako manjkajočo humanoidno četrtino izgubi prav toliko privlačnosti. Zlasti enoigralstvo je s tremi kratkimi enosmernimi ploščami uporabno le za brzinsko odklepanje priboljškov, med drugim šeste plate in enajstega lika (Toadette) ter hujše umetne pameti. Na drugi strani bodo prekaljeni mariovski žurerji pogrešali več svežine, a zna ta pisani zvarek očarati tudi njih.

Mario Party 6
Nintendo za gamecube
objavljeno: Joker 143
junij 2005

76

 
sorodni članki