IGROVJE
stranka » igrovje » gamecube » Donkey Kong: Jungle Beat
Donkey Kong: Jungle Beat

Jurec, šop banan in džungelski bobni. Skorajda crtič deluks.

Donkey Kong Jungle Beat je ploščadna arkada s 3D grafiko in dvorazsežnim vodenjem, izdelana nalašč za Nintendove bobne bongo, ki smo jih spoznali v glasbenem špilu Donkey Konga. Igra se enostavno: z udrihanjem po bobnih vodiš znanega gorilnjaka. Po desnem udariš za pomik v desno, po levem za pomik v levo, po obeh naenkrat, da skočiš v zrak, in tamkaj še enkrat za ritni napad oslovske gorile. Plosk pa sproži sunek, ki lahko onesposobi sovrage. Bolj veselo kot bobnaš, hitreje se Kong giblje. Cilj je na vsaki od osemnajstih stopenj nabrati čimveč banan, štos pa je v tem, da na grabljenje vpliva zanimiv kombinacijski sistem. Za vse korake, ki jih ne narediš po tleh, se kombinacijski faktor poveča za ena, in banane, ki jih v tem trenutku pobereš, se pomnožijo s tem faktorjem. Spretnejši kot si, več imaš torej od tega. Čuje se zakomplicirano, toda v praksi se odbiješ od stene, skočiš na rožo in se katapultiraš v zrak, kjer je ptica, ki te odnese na novo rožo, od koder spet skočiš in naprej veselo nabiraš rumeno zlato. Na začetku so taki podvigi seveda skorajda nemogoči, a sčasoma si prislužiš čin profesionalnega pobiralca banan. Sovragi so enostavni in se jih večinoma znebimo na rutinski način, zaplete pa se pri šefih. Vsi ti delujejo po principu glej in se uči - ko ugotoviš, kje ima šef šibko točko, se mu je treba izmuzniti in mu vrniti napad. Od začetka je vse kul, sčasoma pa se začnejo ponavljati in postanejo enolični.

Jungle Beat je sicer uživantski, vendar dosti prekratek. Res škoda, da v deželi podalpski niso razpasene izposojevalnice iger.

Grafika ni nič posebnega - pogled je večinoma precej oddaljen od DKja, saj je le tako mogoče z uspešnimi komboti nabirati banane. A prava pomanjkljivost špila je kratkost - izkušeni igričarji in gastarbajterski pobiralci ga bodo končali v katastrofalno kratkih štirih urah! Zabave je, dokler Jungle Beat traja, sicer nemalo in po koncu imaš možnost, da pridobiš najhudejše, platinaste medalje na vseh nivojih. A kaj, ko za to ne dobiš nobene nagrade razen osebnega zadovoljstva. Razmislite sami, če je taka igra vredna 50 evrov oziroma 60 njih, če jo boste kupili v paketu z bobni. In vedite, da četudi lahko namesto z bongi igrate z običajnim ploščkom, to zabavno ni sploh.

Plošček je za tak špil apn - če ga že kanite igrati, obvezno zaprezite bobniče. Opica bo tako telesno poskočna.

Donkey Kong: Jungle Beat
Nintendo za gamecube
objavljeno: Joker 140
marec 2005

71