IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Formula One 04
Formula One 04

Sneti na preizkusi zadnje čase najbolj predvidljivi šport sploh.

O4, torej, brez dvojke in ničle spredaj, ker to ni več fensi. Vsled golide cekina, ki ga je pljunil Sony, so podatki o moštvih in voznikih ter dirkah taki kot v tapravi sezoni. Šanghaj, Bahrain, luzerska Toyota, vse je tu, plus po videzu bolj elegantni, a hkrati manj praktični meniji z res grozno muziko. Od načinov imamo arkadnega (dirka, sezona) in simulacijskega (prirejena dirka, kjer je v primerjavi z F1 2003 od mnogih nastavitev

Občutek hitrosti je soliden, a bolid je vsemirska ladja.
ostalo le število krogov; konec tedna, svetovno prvenstvo, vožnja na čas in preizkusna vožnja, vse zopet praktično brez opcij), medtem ko sta novosti kariera in nalinijskost. V karieri ustvarimo lastnega dirkača, pri čemer je pomembno le ime, medtem ko so frisi in čelade čisto češki. Spretneje kot vozimo, več ponudb pomembnejših moštev dobivamo, čeprav sistem mestoma zataji. Nič pretresljivo novega, a nekako dobrodošlo glede na prejšnje inačice. Tiste, ki so skočili v tujino po broadband adapter, bo razveselilo internetno dirkanje, pri katerem je koda hitra, a zaenkrat primanjkuje nasprotnikov. Poleg tega to niso prave tekme z ducatom in pol udeležencev, ampak le preizkušnje na čas, nakar se rezultat zapiše na spletno lestvico.
Tisto najpomembnejše, dirkalni model, je na vsakega kriplja podoben lanskemu in s tem prejšnjeletnim. 04 je znova čista arkada, saj bi na progi pri nahudejših realističnih nastavitvah ostal celo retardiran osliček. Strože kot prej so obravnavane poškodbe in kolovratenje po progi, saj ob traparijah hitro fašeš črno zastavico, morda te malce hitreje zavrti, če voziš izven asfalta, toda bolid se še vedno obnaša kot vesoljska ladjica na kolesih in pospešuje, zavira ter vozi vsepovsodi v skladu s prednostmi alienske tehnologije. Ne slabo za tistega, ki rad vsevdilj tišči plin do konca in se ob solidnem občutku hitrosti in v redu grafiki počuti kot Šumaher, ma posiljevanje vsakogar, ki ceni izziv in rudimentarno upoštevanje fizikalnih dejstev.

Ponovljeni posnetki hočejo biti malce granturismovski.
Ako želite postati prvak formule ena z ne dosti truda, saj koraka naprej ni naredila niti umetna pamet, F1 04 ni zanič. Vendar mešetariti niti ne morete, saj to je in bo edina nova igra z uradno licenco Fie, lastniki katerekoli prejšnje inačice, četudi prastare 2001, pa se kljub (nepretresljivi) karieri in (omejeni) spletnosti ne boste mogli znebiti občutka, da vam nekdo lenobno tlači ananas v auspuh. Pa dirkajte, če morete.

Formula One 04
Sony za playstation 2
objavljeno: Joker 133
avgust 2004

69