IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Buzz: The Pop Quiz
Buzz: The Pop Quiz

Sneti

The Pop Quiz je šesti v vrsti sproščujočih dru­žab­nih kvizov za PS2, ki se je začela pred dvema letoma in pol z Buzz: The Music Quizom. Za razliko od splošnega muzikaličnega znanja testira poznavanje popa (s poudarkom na evropskih izvajalcih) in treba je reči, da je vprašanj obilo. Osnova je prepoz­navanje komadov, izvajalcev, albumov in raz­nih podrobnosti na podlagi glasbenih izsečkov. Kategorije so tako stare kot nove, se pravi, da zreš spote, loviš kategorije na video steni in se boriš, kdo bo dobil več točk v odmerjenem času. Privzeti igrator je buzzer, po­meri pa se lahko največ osem igralcev, če imaš dva kompleta. Risankasta izvedba je zopet na nivoju, z barvitim odrom, smešnimi liki, navijanjem publike in gobčnim voditeljem.

Če kljub tradiciji serije ne veste, kakšen Buzz sploh je, ga preizkusite na http://ukchampionof­thehousehold.buzzthegame.com/home.php.

Po nekaj prijetnih večernih uricah smo si bili v družbi enaki, da je zadeva simpatična, in smo se v spopadu znanja, intuicije ter dobrote sirote kar zabavali. A vi­de­li smo tudi, da Pop Quiz ni brez težav. Kategorije v običajni igri so vedno enake in fiksno določene (obstaja možnost prirejanja, vendar je to potem drug modus), med njimi pa je vsaj ena resno zgrešena. To je 'pass the bomb', kjer pravilen odgovor poda naprej bombo, ki jo po določenem času raznese. Ker ni moč vedeti, kdaj jo bo, je to zoprn element naključnosti. Prav tako nažira način, kjer se z metanjem pit sprav­ljaš ob življenja. Ker muha hitro preskakuje med ig­ralci, se brž zgodi, da ukineš napačnega. In hecna je težavnost 'pop genius', ki je za nekoga, ki se ni rodil te­daj, ko so uspeli Westlife, lažja od običajne.
No, špilu najbolj zamerim, da na pop gleda tako ozko. To je žlahtna glasbena zvrst, polna legend, ampak Pop Quiz je zadovoljen, da začne v devetdesetih in se os­redotoči na boy bande ter babje r'n'b grupe. Mic­hae­­la Jacksona, kralja popa, pa od nikoder.

Buzz: The Pop Quiz
Sony za playstation 2
objavljeno: Joker 178
maj 2008