IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Spy Hunter
Spy Hunter

SmrK pove: proti temu gnoju so Rockovi filmi vredni oskarjev!

1983. je takratni Bally Midway izdelal uspešen avtomat Spy Hunter, ki so ga predelali za vse domače sisteme iz sredine osemdesetih. Nekateri se ga celo spomnite iz prve roke. Midway je nato leta 2001 obudil licenco in izdal rimejk, dve dvanajstmesečji kasneje pa je Universal začel snemati film po tej igrarski licenci. Glavna vloga: Dwayne Johnson, The Rock. Produkcija filma je sicer na kofetu, toda Midway si je rekel: "Hej, imamo The Rocka. Dejmo ga ponucat'!"
Serija, ki se je njega dni osredotočala na avto, je dob

To je avto za prave dece. Kakršen sem na primer sam.
ila voznika - interceptor, kot se karjola imenuje, ni več edini, ki nažiga in razstreljuje. Večino dela po novem opravi Skala, pardon, Alex Decker, ki zna pretepati slabe fante, jih rešetati z avtomatskim orožjem in jih dvigovati v luft z granatami. Zgodba od nas zahteva, da na začetku poiščemo interceptorja, ki ga je ukradla korporacija NOSTRA. The Rock se plazi po ladji, spotoma minira vitalne točke in se na koncu odpelje z interceptorjem. Da, odpelje z ladje, ker je lahko avtek gliser in po potrebi motor. Sliši se obetavno in moško. A spet se zatakne tam, kjer se tretjeosebnim arkadam ponavadi kolcne. Kamera je obupna, saj je pogled, ki rad preskakuje v čisto naključne zorne kote, kriv za več smrti kot vsi sovražniki skupaj. Nadalje je problematičen nadzor: ker samodejnega merjenja ni, igra pa zahteva natančnost, je ponavadi najbolje vreči granato v sobo in nato jurišati na preživele. Umetna pamet nadzabita in hroščata do amena. Mnogokrat vojaki stojijo pri miru ali streljajo v steno.
Vožnja je žal v manjšini, saj je dosti bolj uživantska od pešačenja. Sploh deli, kjer drvimo po vodi, skačemo čez ledene plošče in razturamo Nostrina plovila. Ampak kurc pa avto, važno je, da imamo The Rocka!

Na trenutke izgleda kot Pol-zivljenje, igra pa se čisto-zanič.

Spy Hunter
Midway za playstation 2, xbox
objavljeno: Joker 162
januar 2007

32