IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » NBA 2K7
NBA 2K7

Sneti pomisli, zakaj je treba plačati za vsak tak polovičarski update.

Tako kot 2K Sportsova serija NHL 2K* je tudi NBA 2K* žrtev lastnega uspeha. Videti je, da so razvijalci bodisi dosegli vse, kar se na konzolah trenutne generacije doseči da, bodisi da so vse sile vrgli v razvoj inačic za next-gen drkalice. Ali pa so preprosto leni. 2K7 je namreč minimalno popiljena 2K6, v kateri je treba spremembe zunaj obnovljenih postav iskati z lupo. Hvalevreden je nabor načinov, ki segajo od znova dobrega menedžerskega associationa prek sezone ter eden-na-enega na uličnih igriščih do robustne nalinijskosti. Toda popravki associationa so kozmetični, na seznamu modusov pa neprijetno manjka 24/7, kjer si prejšnja leta ustvaril lastnega basketaša in ga večinoma skozi tekme na betonskih igriščih spremenil v zvezdo. Medtem ko so na xboxu 360 ta način poglobili, ga na playstationu 2 in xboxu 1 ni več sploh. Urg?

Inačica za prvi xbox je nekaj lepša od one za PS2 in trenersko okno, ki prekrije pol dogajanja, je kanec manj moteče.

Morda še močnejši je dŽjˆ vu na parketu, saj je NBA 2K7 malodane kopija 2K6. Nekatere reči so spremenjene, recimo malce večja količina animacij pri stikih in dostop do kupa trenerskih opcij neposredno med tekmo. Prav tako se zdi, da konzola moštva usmerja (še) bolj v skladu z resničnostjo kot lani, saj sta na primer tempo in način igranja proti Rocketom opazno drugačna kot proti Spurom. Nastavitev hitrosti na 'slow' pripomore k taktičnosti na račun divjanja, z drsniki je mogoče nastaviti večino reči. Toda vsi popravki niso pozitivni. Neprosojno okno s trenerskimi možnostmi zasede pol zaslona, procenti zgrešenih metov in zabijanj so visoki na neprijeten in nelogičen način ter zahtevajo daljše ukvarjanje s sliderji. Takisto niso izboljšali motečnosti od lani. Animacij preigravanja znova ni mogoče preklicati, igralci tečejo eden v drugega, kot bi bil pred njimi zid, uspeh prodorov se izračuna že na začetku giba, umetna pamet ima težave z izvajanjem metov ob izteku časa ... Poleg tega je ostalo dosti hroščev in pridružili so se jim novi, kot je uspešno izvajanje prostih zgolj z oplazenjem desne gobice navzdol. In spregledati ne gre povsem enakega komentarja in uvodov v srečanja.

2K7 odlikuje bogastvo načinov, od parketarskih prek menedžerskega do uličnih. Po tem je serija vedno slovela đ a zdi se, da se je letos maltene izpela.

Sama po sebi je 2K7 solidna košarkaščina, močno bolj priporočljiva od polomijadnega NBA Liva 07. Je brez zajetnih neumnosti in bo trajala vse leto. A frišnega glede na lansko verzijo je bore malo, način 24/7 manjka, dočim paket ni izpiljen, saj je hroščev ter neumnosti kar nekaj. Pozna se, da je pozornost avtorjev usmerjena v xbox 360. Ali pa jim je kronični lenitis naposled kritično spodjedel možgane?

NBA 2K7
Take2 za playstation 2, xbox
objavljeno: Joker 160
november 2006

70