IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Burnout Revenge
Burnout Revenge

Sneti komaj še gleda od norenja, toda bistvo igre mu ne ostane skrito.

Brizg čistega arkadnega dirkaškega adrenalina, ki ti ga v žilo nabaše Burnout Revenge za xbox 360, je prvih nekaj ur tako močan, da si resnično ne moreš predstavljati, kako bi lahko kdorkoli imel karkoli proti tej igri. To je urnebesen predstavnik HD-dobe: brzina na meji dojemanja, ki drobi zenice, spušča čeljust in beli členke, plus megablastične eksplozije, bobneči zvočni učinki ter udaren soundtrack. Kar je bilo na prvi šatulji iks in PS2 le izredno impresivno, zdaj skoči z zaslona in ponudi ultimativen izgovor za nakup gromozanskega elcedeja. Kredit bo že deca odplačevala.

Ko se na HD-zaslonu razcveti megablastičen karambol, si hvaležen za konzolni hardver naslednje generacije.

Ampaktodavendar! Kljub vsej svoji bum-tresk impresivnosti in začetni dirkaški norišnici je Revenge za 360 v srži enak špil kot prej (J147, 64). Kar pomeni, da zopet skorajda nima težavnostne krivulje, marveč črto; da je umetna pamet ničeva in pripeta na elastiko; da mnoge takedowne narediš naključno, ker program hoče, da izpadeš kul; da dobiš medaljo, pa če skušaš gobico drezati z neobstoječimi jedijevskimi močmi; in da se vse skupaj močno ponavlja, saj je poanta v pokemonastem zbiranju in odklepanju stufa skozi nebroj dirk, ki jih med sabo komaj ločiš. Impresiven, zabaven in adrenalinski izdelek to je, a bolj na kratek rok, nakar ost izgubi večino ostrine, celo če se zadovoljiš le z ratingi perfect.

Ko se na HD-zaslonu razcveti megablastičen karambol, si hvaležen za konzolni hardver naslednje generacije.

Criterion je imel priložnost, da z novo verzijo ustvari nekaj čudovitega. Malo bi privil pogoje, kak procesorjev cikel namenil umetni pameti in izkušnjo bolje strukturiral. Toda EAjevi Gospodarji NategaŞ so ukazali konverzijo z boljšo grafiko, in prav tega si za 60 evrov deležen. Ajd, dirke čez Live so kul in izboljšane s spremljanjem maščevanj nalinijskim nasprotnikom, čeprav so za Slovence dostikrat polne zamika. Takisto so fini deset frišnih križišč za karambole, upload posnetkov in lov za dosežki, ki izpostavljajo pehanje za popolnostjo. In mestoma so nasprotniki malce trdovratnejši. Vendar je to bore malo novosti, pri čemer niso popravili težav, kot so dolgi nalagalni časi, živčna kamera pri crashih in lomljenje grafike. Zato Revenge tudi na 360ici ostaja glasnik generacije ameriških lastnikov xboxa: kričav, napihnjen, videzno impresiven, navznoter pa prazen. Pleh pičke, zbor!

Burnout Revenge
Electronic Arts za playstation 2, xbox, xbox 360
objavljeno: Joker 158
september 2006

70