IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Oogie's Revenge
Oogie's Revenge

SmrK si obriše smrkelj v rokav in nato z njim terorizira duhove.

The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge je interaktivno nadaljevanje Burtonove plastelinaste mojstrovine iz leta '93. Jack Skellington, junak temačne animiranke, izve, da so nagajivci Lock, Stock in Barrel sestavili Oogieja, ki hoče z ugrabitvijo vladarjev prevzeti monopol nad prazniki. Pa gremo, ne!
Prvi vtis je fantastičen, saj je špil audiovizualen bombonček za vse ljubitelje filma. Srečamo vse opaznejše like, od dvoličnega Župana prek Klovna na

Jackovo glavno orožje proti šefom je njegov agresivni tango.
monociklu in Norega znanstvenika do Sally ter Sandy Clawsa. Prav tako slišimo kar nekaj novih pesmi, ki odlično povzamejo duha filma. A počasi vse skupaj postane monotono in rutinirano. Stalno se sprehajamo po istih lokacijah ter rutinirano tepemo vse mogoče in nemogoče oblike nemrtvega življa. Jack nasprotnikom greni življenje z enim od treh borilnih slogov: s soul robberjem bičamo in grabimo nasprotnike, kot Pumpkin King bruhamo ogenj, dočim v Božičkovi preobleki mečemo pakete, ki sovrage zamrznejo ali omrtvičijo. V čisto capcomovskem stilu nas igra po vsakem poglavju oceni glede na hitrost dokončanja zadane naloge in škodo, ki smo jo prizadejali sovražnikom. Najhitrejši in najmočnejši so nagrajeni s kipci likov iz igre in filma, ki si jih lahko ogledamo v Jackovi hiši, kjer med drugim poslušamo glasbo ter buljimo sekvence. Poglavje zase so šefi. Pri tepežkanju njih šibke točke se pojavljajo glasbene note in ko je le-teh dovolj, začne Jack plesati v stilu DDRja. Natančnejši kot smo, več škode naredi.

Jackov soul-robber je multiuporabna zadeva: tepe duhove, razbija okostnjake, pa tudi Sally je všeč, kako poživi njuno spolno življenje.

No, na žalost te dobre strani zbledijo ob debilni kameri, ki je na trenutke tako zmedena, da ne vemo niti, iz katere smeri smo prišli, kaj šele, kam naj gremo. K občutku slepca v gejevskem baru doda neuporabni zemljevid, prav tako začne presedati halloween chant, ki ga slišimo vsakič, ko naletimo na zlobneže. In čeprav je igra v temelju namenjena otrokom, se v zadnji četrtini prelevi v grozno zafrknjeno arkado, ki nas ob vsaki napaki vrne na začetek stopnje. Enkrat sem dejansko ugriznil v joypad. Capcom in njegova pregovorna krutost.
V Oogie's Revenge znajo navdušenci nad filmom zaradi vernega vzdušja uživati - dokler ne bo razkrila svoje resnične narave. Zakaj če umejo na začetku uživati otroci, si bodo na koncu pulili lase tudi očetje.

Oogie's Revenge
Capcom za playstation 2, xbox
objavljeno: Joker 149
december 2005

68