IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » MotoGP 4
MotoGP 4

"Lej, mami, moj skiro je lahko ducati!" -BumbarSneti.

Ko po naših cestah zrem, kakšni norci so motociklisti, se ne čudim visokemu številu smrti med njimi. Številne bi bilo treba pri priči strpati v šolo varne vožnje - in prvi korak v to smer bi bil komot lahko MotoGP 4, ki najbolj v seriji doslej flirta z realizmom. Štirica kot nalašč prihaja po posebej razburljivi sezoni in kot eno glavnih novosti prestižnemu razredu motoGP dodaja klasi 125 in 250 kubičnih centimetrov. Na njiju temeljita dve tretjini kariere (najprej je treba zmagati prvenstvi v prvih dveh, da se premakneš do najmočnejšega) in čeprav to zahteva nekaj truda, je razlika med nadzorovanjem 'ciklov iz posameznih razredov nagrajujoče velika. Besno pospeševanje in zaviranje petstokubičnih pošasti zlasti v razredu 125 ccm zamenja potreba po

Vožnja brez pomagal zna biti orenk zafrknjena.
enakomernosti, ki nemara zahteva še boljše poznavanje prog. Fizika, ki so jo dodali za frišna razreda, je odlična, kar pa ne pomeni, da je v najvišji klasi vse enako kot lani. Med posameznimi modeli in proizvajalci obstajajo velike razlike glede na uporabljeno tehnologijo in če se navadiš voziti yamaho, to ne pomeni, da boš mojstroval tudi zadaj poplesavajočega ducatija. V arkadnem načinu oziroma ob uporabi žlajfnega pomagala je tiščanje mala malica, a vključi simulacijski način, dodaj prenašanje teže z leve na desno ter ločeni zavori za zadnje in sprednje kolo, pa boš videl, da je pravi fris MotoGP 4 vse prej kot ajnfoh. Po sedemnajstkrat bodeš odletel v istem ovinku, a ko ga boš odvozil, bo to vsled surovega motociklističnega občutka, vtisa hitrosti in zvestega hrumenja neponovljiva izkušnja. Kar se tiče ostalih novosti, so dodali predvsem nove poglede, pri čemer je najbolj kul oni iz čelade (vizir se lahko umaže), soliden način za urjenje, arkadne zanke in kup izzivov s premagovanjem najboljših dirkačev. Prvenstvena licenca je zdaj praktično kompletna in vključuje 32 voznikov ter vseh 16 prog.

Lani sem si v opisu zaželel več pogledov - in hej, presto!, že so mi dali totega finega iz čelade.

Na par področjih štirica sicer ostaja pomanjkljiva, zlasti glede slabe muzike, umetne pameti, ki je sposobna, a zopet premalo življenjska (vozi po tračnicah), nerealističnega stika z drugimi dirkači ter odsotnosti pravega nalinijskega načina. Na voljo je le povezava po lokalni mreži za največ osem sodelujočih, kar vnovič pomeni zatekanje k tunelskemu softveru. Vendar fizika, novi razredi, licenčnost in užitek ob ali arkadni ali realistični vožnji odtehtajo te hibe. Piči, miki!

MotoGP 4
Namco za playstation 2
objavljeno: Joker 145
avgust 2005

85

 
 
sorodni članki