IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 2 » Cold Winter
Cold Winter

Case naštudira človeško anatomijo s kalašnikovko.

V najtoplejši sezoni zveni naslov dotičnega špila kot poštena kupčija. Koliko se boš ob njem dejansko ogrel, pa je največ odvisno od tvoje želje po igranju še ene klasične streljačine, kjer nastopiš kot Andrew Sterling, agent britanske MI6. Fabula je bondovska, vključno s preobrati in žensko, predvsem pa z množicami vzhodnjaških teroristov, ki so pravzaprav glavne zvezde igre. Ostalo se bolj kot ne podreja standardom streljaške povprečnosti, kjer piše, da so stopnje solidno razgibane; da ti je na razpolago zajetna količina orožij (hkrati nosiš le dve), ki temeljijo na resničnih pokalicah; in da je fizika še iz tikpredzdajšnje generacije, podoba pa kvečjemu spodobna, brez naprednih priteklin. Elitnejši element igra skriva v kombiniranju pobranih predmetov (žička + škarje = vlomilsko orodje), vendar tovrstna dejavnost k igralnosti ne prinese dosti, saj si večino potrebnih sestavin naprtaš mimogrede in se nanje spomniš šele takrat, ko jih zares potrebuješ, da napreduješ v stopnji. Namečkoma je sestavljenje poenostavljeno do amena - skoči v meni, izberi želeni predmet, pritisni iks-gumb.

Na sliki soldat ob samovžigu. Sodčki so za okras. Ne, saj ne.

V dosti večje zadovoljstvo ti bo tako krepavanje teroristov, za katerega bi se dalo reči, da je duhovno nadaljevanje starega Soldier of Fortune. Količina lijoče krvi in letečih udov, najsibo to glava ali podkolenski del noge, je zavidljivo visoka. Škoda sicer, da večdelnost modelov ne sovpada s poglobljeno taktičnostjo streljanja, saj soldat umre ob odletu vsake okončine, a občutek nadmoči ostaja. Mrtvi sovragi na lepotnih tekmovanjih nimajo šans, vendar so tačas, ko jim srčeca še bijejo, vsega rešpekta vredni nasprotniki. Nekih profesionalnih

En dobro namerjen strel in že je nepridiprav na kosih. Delno nezahtevno, a plošček pač ni mišjak.
manevrov resda ne obvladajo, znajo pa - zlasti na dveh najvišjih težavnostnih nivojih - natančno streljati in dodobra izkoriščati sestavne dele okolice. Drzno stiskanje petelina in natančno metanje granat izmenjujejo s tekanjem za droge, počepanjem za šanki in z zdaj hitrim, zdaj počasnim približevanjem tvoji osebi, ki premor med spopadi potrebuje za zdravljenje in pregledovanje trupel, da si nabere ščitovja.
Kar na koncu dobiš, je deset uric vojaške dogajancije, ki te morda ne omami z vizualno ali kakršnokoli drugo perfektnostjo večjih naslovov iz žanra, ti pa zapravljene solde v dobršnem deležu povrne z osnovno, a neproblematično mešanico špijonske pravljice in prvoosebne svinčene jebe. Dosti hladnih trupel za vroče poletje. Ja, kar poštena kupčija.

Cold Winter
Vivendi Universal za playstation 2, xbox
objavljeno: Joker 144
julij 2005

77