IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 4 » Diablo III: Nekromant
Diablo III: Nekromant

S podmazano miško in z lobanjo na mizi se Mihce ob prihodu nekromanta v Diablo III spet zapodi v pekel. Tokrat si bo pot krčil z razstreljevanjem drobovja kadavrov!

Viharniški peklenšček je decembra prikremp­ljal iz najstniških let in s tremi špili dokazal, da lahko frpje igramo v hitrem tempu. Temnice, hudourniki krvi, fantastična glasba, horde raznolikih hudobcev in izredno vzdušje so nam na ob­­raze risale hudičevo zadovoljne grimase. Rde­če­ga zlobca smo najprej klali v kleti katedrale v Tristramu. Kamne, v katerih so se skrivale duše treh peklenskih bratov, smo v dvojki razsuli na nako­valu v peklu, trojka pa je prinesla barvitejšo podo­bo in posplošeno udejstvovanje za novo, hiper­aktivno dobo. Razširitev Reaper of Souls je doda­la skakanje po lokacijah in čiščenje vedno bolj zajebanih področij tja v neskončnost. Težav­nosti je sedaj že sedemnajst in višjo kot izbereš, več mož­nosti je za odlično robo … in za crkot. 
A z Reaperjem pritoka svežine ni bilo konec. Najprej smo dobili retrodogodek Darkening of Tristram, ki je obu­dil šestnajstero nivojev iz prvega Hudičev­ca, zdaj pa so za 15 evrov lastnikom dodatka omogo­čili na­kup novega lika. To je bledolični nekromant, eden najbolj priljub­ljenih junakov celotne franšize. Marsikateri geek se spomni, kako je z vojsko okostnjakov, kostnimi in strupenimi uroki ugonabljal peklensko zalego v drugem poglavju. S čaro corpse explosion smo v zrak poganjali trume zlikovcev ali jih zastrupljali z zelenkas­to meglico, da so krepnili čez par sekund.

V novi zaplati lahko obiščemo tempelj, posvečen nastanku človečnosti. Nekromant je tematsko primeren, da tempelj očisti zalege in krvi. Klin se s klinom zbija!

Od mrtvih obujen
Trupelnik ni kar skopiran iz dvojke, temveč so ga prilagodili pompozni novodobni akciji. Znani uroki so dobro izvedeni in zanimivi, so pa liku dodali precej novosti. Gre za suhljatega coprnika, zato se ga igra podobno kot čarodeja in vrača. V svoji bučki ne nosi mane, temveč 'esenco', ki je poglavitna za ve­či­no njegovih urokov. Nekrova stroka so trupla, kos­ti in kri, dočim se na strup ne zanaša preveč, saj ta v prvi vrsti pripada vraču. Če­prav tudi slednji kolje s priča­ra­nimi bitji, je njegovo igranje pasivnejše. Nekromant namreč neposredno ukazuje, koga naj klofajo pod­repniki, vihti koso in sreba kri z razdalje. 
Kostkote lahko pričara iz ništrca, trupla pa uporabi na zabavne načine. Iz njih izvleče kosti in jih pošlje sovragom v betico, si napolni čarovniško moč ali jih spektakularno razgoni. S kostnimi uroki špika, dela kebabe in ražnjiče, da bi zvilo še Tepe­še­vega Vlada. V zgodnjih stopnjah je očitno hitrejši od ostalih poklicev, vendar se to kasneje urav­novesi. Skratka, zabaven, udaren bojevnik, dobro nataknjen na trojkin šimelj. Zares velika škoda, da za tako dober lik niso dodali česa pripovednega razen filmč­kov med akti, ki so enaki kot prej.

Nekromantov pomagalni golem nima več postave Dannyja DeVita iz dvojke, temveč je impresiven orjak. Sestavljen je iz mesa, kosti, krvi, ledu ali iz strupene gnilobe.

Za metin list svežine
Nekro je izšel vštric z zastojnsko zaplato, ki vsebuje tri nova območja. Ta obiščemo v avanturističnem modusu, v zgodbeni kampanji pak ne. Na nivoju Realms of Fate ne ugledamo ničesar novega, saj gre za dobro izveden skupek obstoječih krajev. Shrouded Moors in Temple of the Firstborn pa sta všečno temačna. Po barju mrgoli novih zveri, dočim v temp­lju izvajajo krvne obrede doslej nevideni kultisti. Po hodnikih peštaš horde malih ščurkov in fentavaš skoraj na polovico dane demone. Na dnu tvoj gnev čaka šef kultistov in gospodar zavisti Vidian.

S kostmi zlobce našpikamo, jih fentamo s smrtonosno krvjo ali pa jih posekajo tvoji podložniki. Prava zabava pa se prične, ko so tla nastlana s kadavri. Škrlatne eksplozije, strupi in kosti letijo vsepovprek, Več trupel, več škode − več škode, več trupel!

Igralci z velikim veseljem pozdravljamo še novo omaro za shranjevanje inventarja. Par klikov in že nosiš drugo opremo ter vihtiš drugačne coprnije. Super za eksperimentiranje z različnimi načini in kombinacijami igranja svojega poklica. Patch je tak­isto prinesel tako imenovane challenge rifte. To so teki skozi ječe od določenega igralca, ki si jih je Blizzard zapomnil in jih posta­vil v izziv ostalim. Če si uspešnejši, dobiš skrinjico dobrot. V rotacijo teh riftov je zajet tudi nekromant. Na ta način ga morejo izkusiti tisti, ki DLCja niso kupili, in do­ži­veti razpaljotni raztur, ki ga prinese novi stari bledičnik. 
Skratka, Diablo 3 še vedno diha. Zaplate prikapljajo sem in tja ter igro malce osvežijo, vendar ne dovolj, da bi privabila horde igralcev. Novih je vseeno pričakovati med drkalci konzol, saj je za lastnike XBO in PS4 izšla 60-evrska kompletna edicija. Brž­da je to najboljša kupčija. Igranje s kosonoscem je sicer super, ampak da za en sam lik plačaš 15 evrov, moraš biti precejšen hudičevski navdušenec.

Diablo III: Nekromant
Blizzard za pc, playstation 4, xbox one
objavljeno: Joker 288
julij 2017