IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 4 » Micro Machines World Series
Micro Machines World Series

Sneti

Codemasterjev se drži stigma oderuškega založ­nika, ki so si jo pridobili z bednimi potezami v slogu kupovanja kod za odklepanje avtomobilov v dirkačinah. Tovrstne finte se gredo še danes, ko tržijo DLC za formulo 1, ki bi moral biti del osnovnega paketa. Ali ko izdajo špil, s katerim umažejo slovito izro­či­lo. Take so frišne Mikro mašince, za katere mi še vedno ni jasno, od kod jim podnaslov World Series. Notri ni nobene serije, kaj šele svetovne, saj je reč osredotočena na bojno večigralstvo. Sicer pozdrav­­ljam drugačnost, a menim, da ubrana smer ni prava.

Micro machines niso edina licenca v igri. Od pov­sod zoprno sili blagovna znamka Nerf in po tleh so škatle z igračami iz bližnje (angleške) blagovnice.

Domišljije prav dosti niso vložili, kajti igra vsebuje kar nekaj gradnikov Toybox Turbos izpred treh let. Tedaj Codemasters niso imeli licence, zato so naredili špil, ki je bil mašinkast po vsem razen imenu. V nagnjenem pogledu od zgoraj smo se z avtomobilčki podili po gospodinjstvu. World Series je posledica vmesne pridobitve licence in na njenih stezah opaziš marsikateri enak gradnik, naj bo šolska miza ali mešalnik za sladoled. Seveda ni vse enako, a vsekakor so reciklirali mnoge elemente, hkrati pa niso posegli v špajzo imaginacije. Iz naziva bi sklepal, da se bomo podali v širni svet in se pojali po japanskih bonsai vrtičkih in norveški ribarnici. Toda ne, ostanemo na desetih precej tipskih stezah, ki le občasno presenetijo z domiš­ljijskimi vložki, ko te naprej izstreli opekač kruha. Sekret školjke nimajo, so pa polne zavojev in ozkih prehodov, s katerih vsled drsečega šofiranja letiš kot za stavo. Sploh zavoljo nasprotnikov, ki kakor ti pobirajo bonuse: mino, bazuko, strojnico ...

Med avtočki so tank, reševalni kombi, kamion, bondovski starinskež (z raketami, ki jih v dirkah nato ne strelja :)), policijsko vozilo in hoverkraft.

Dirke niso nič posebnega in bolj sem užival v Toybox Turbos, kjer je oprijema več, kot v tem lednem drsenju, ki se po občutku precej razlikuje od izvirnega. A najbolj čudi manko klasične vsebine, kajti špil ima le osemnajst talnih vozil, od tanka prek hovercrafta do mišičnjaka, in deset krožnih prog (Toybox: 35, 18) ter je brez samotarske kampanje. Na razpolago so le posamični obračuni z dokaj zlobno umetno pametjo, kajti poudarek je na bojevanju. Temu namenjenih aren je obilo in vključujejo napade na sovražno bazo in jemanje zastave, dirke pa so omogočene tudi v varianti elimination, kjer zadnji v krogu odpade. Pri spopadanju imajo vozila svojstvene bojne lastnosti, od navadnih krepelc do ultimativnih napadov, recimo da policijski helikopter uniči bližnjega tekmeca. In prisotni so mutatorji; nerealno! A vse skupaj je plitko, kaotično, ponavljajoče se in neuživantsko. Igra te stalno peha v spletne ob­račune za dvanajst sodelujočih, toda našel sem malo igralcev, tako da so preostala mes­ta polnili boti, in dosti je bilo prekinitev. Lokalni modus za štiri je skrit v ozadje in ne omogoča kičenja avtov z robo iz skrinj z zakladi, ki preveva ostalo vsebino. Kot bi hoteli kaznovati nespletneže, če so prej že nespretneže. Tudi gladkost odvijanja ni ravno zavidljiva, kar je ob tako preprosti grafiki res apn. Poslednji argument proti nakupu pa je cena, ki znaša kar 30 evrov. Toybox Turbos je boljši špil in stane pol manj. 

Biljard miza je v tej seriji že čisto udomačena, tako kot nasprotniki različnih imen in namembnosti. Eni te radi izrivajo, drugi so bolj nagnjeni k strelom.

Micro Machines World Series
Codemasters za pc, playstation 4, xbox one
objavljeno: Joker 288
julij 2017


sorodni članki