IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 4 » OlliOlli 2
OlliOlli 2

Sneti je manj strtega srca in bolj strtih jajc.

Ti arkadne skejterščine dogajajo do te mere, da preigravaš stare Tončke Sokolove in novemu odpuščaš vse grehe? V tem primeru se nadejam, da si slišal za pikslasto neodvisnico OlliOlli, ki je lani v pogledu od strani rolkanje olupila navlake in se osredotočila na tisto najprivlačnejše - dolgometražno nizanje trikov. OlliOlli 2: Welcome to Olliwood ne prinese bistvenih novosti, a dobro razširi tisto, kar je delovalo že prej, in popravi nekatere pomanjkljivosti.

Okolica je bolj raznolika od prvenca, saj se med drugim zadričaš po vlak­cu smrti. Manual po tračnicah navzdol z warp speedom? Ja, prosim.

V prvi vrsti manko vizualne raznolikosti. Prvenec je s canabaltovskim, ponavljajočim se videzom čez čas postal nekoliko utrudljiv in enoličen. Dvojka pa vpelje premiso, da uletiš v Hollywood in se zadričaš po tematsko različnih studijih. Začneš v Los Angelesu, nakar se preseliš v azteško, vesternsko, zombijsko in futuristično okolje. Vse ostaja staromodno dvorazsežno, čeprav ne pikslasto, medtem ko dogajanje spremlja sodobna elektronska glasba z nalezljivimi melodijami, ki si jih rad predvajaš na busu.
Igranje je táko kot prej, se pravi vožnja z leve proti desni brez raziskovanja in vračanja, a s ciljno črto, ki jo slejkoprej dosežeš. Tam ti oko uide na rezultat, ki je tolikanj višji, kolikor raznoterejši in pogumnejši si bil pri izvajanju zvijač. Več različnih kot si izvedel in jih s tončkovim manualom (furanje po dveh kolescih) povezal v neprekinjeno kombinacijo, bolj primeren je izid za važenje na spletnih lestvicah.

Znanstvenofantastični svet z robotskimi dizajni cika na staromodne, 'klasične' filme. A časa za ogled ozadij ne boš imel kaj dosti …

Prav manual je največja novost v OlliOlli 2, saj omogoča tvorjenje res dolgih verig potez. Od flipov, ki jih izvajaš z desno gobico (kontrolnik je absolutno najboljša nadzorna metoda), do grindov vzdolž povr­šin. Ampak da je manual uspešen, moraš tik pred pristankom stisniti smer in akcijski gumb, kar je nova plast, ki jo morajo mož­ga­ni doumeti in avtomatizirati.
Zakomplicirani, občasno nelogični nadzor je edina resnejša hiba drugega Olija. Sčasoma se ukazov nabere toliko, da se moraš resno posvetiti učenju, zahtevnost pa naraste do vršacev že na normalnih nivojih. Kaj šele v naboru naprednejših, kjer ni trohice milosti, in pri opravljanju izzivov, kot sta 'naberi same popolne pristanke' ter 'podričaj se po sleherni ograji'. Glava in prsti morajo biti v zenovski navezi in če se recimo zafrkneš tik pred koncem, ti gre po zlu ves napredek. A če si spretnež in se vsega potrpežljivo, z veliko napakami priučiš, te lahko spretno sestavljeni nivoji ter samosvoji ritem dogajanja zasužnjijo. S tem, da je zdaj v igri še lokalno turnirsko večigralstvo za do štiri, kjer izbereš prizorišče in časovno omejitev ter se udariš v točkovanju. Preprosto, a nalezljivo kakor 'horse' v Tonyju. In vse to za 15 evrov.

OlliOlli 2
PS4 / XBO / PC / vita za playstation 4, xbox one
objavljeno: Joker 268
november 2015

86

sorodni članki