IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 4 » Infamous: First Light
Infamous: First Light

Kavbojc

Tretjeosebna herojska igra Infamous: Second Son nas ni povsem prepričala. Resda je prinesla lepo raz­ličico Seattla in obilico supermoči, s katerimi je junak Delsin spektakularno haral po odprtem mestu. A z raz­gibanostjo igranja in dodelanostjo sveta se ni mogla kosati s tekmeci. Zdaj so okoli enega od stranskih likov spletli tale samostojni dodatek.

Tu zaigraš kot deklina Fetch, ki se z bratom loteva poslednje tatvine. Za njo je razburkano življenje kriminala, drog in skrivanja prebujenih moči. Seveda gre operacija po zlu, brat je ujet, dečva pa je prisiljena garati za najbolj zoprnega delodajalca vseh časov. Zgodba se nato razpleta skozi vrsto spominov, med katerimi se vsake toliko vrne v sedanjost. Tu Fetch v ujetništ­vu glavni zlikovki iz Second Sona razlaga o svoji preteklosti in opravlja kratke trenažne naloge.
Bolj sede raziskovati mesto, čeprav si tokrat deležen le polovice ozemlja iz izvirnika. Žal pa se nenavdahnjene naloge tudi tu preveč ponavljajo. Dostikrat je na meniju ostrostrelstvo s stolpnice oziroma nažiganje s strehe kombija. Nadalje so moči okleščene, saj namesto štirih sklopov Fetch pozna le neon, ki pa je nekoliko nadgrajen. Fetch ob uživantskem pičenju po strehah in zidovih dobi dodaten pospešek, ko zdirja skozi neonske meglice. Toda boj, ki temelji na upo­čas­njevanju časa, ni ne zahteven, ne razgiban, tako da se ga naveličaš. Zlasti je premalo tipov nasprotnikov, šefov pa ni. Po petih uricah, kolikor vzame glav­ni kvest, boš najverjetneje imel dovolj tudi arene in treh vrst nabiralniških stranskih nalog.
First Light je še najbolj primeren kot uvod, če cincaš z nakupom celotne igre. Pri petnajstih evrih za digitalno inačico je cenejši in solidno nakaže, kaj te čaka v Second Sonu. Za povrh je še lažji. Če si Sina že preigral, pa v tem DLCju ne boš našel dosti novega. Kvečjemu boš precej pogrešal.

Večina bojev se odvije na en sam način, ne glede na tip sovraga. Punčara upočasni čas, nakar meri v sijoče šibke točke in občasno koga na gobec.

Fetch ni tipska junakinja. A če sprva deluje kul, sča­soma postane zoprno naivna in se rada spravi v težave. Imam občutek, da so bili pisci zelo leni.

Infamous: First Light
Sony za playstation 4
objavljeno: Joker 254
september 2014