IGROVJE
stranka » igrovje » 3DS » Theatrhythm: Final Fantasy
Theatrhythm: Final Fantasy

Sneti

Ko zaslišim glasbo iz Final Fantasyjev, me preplavijo čustva. Pretresljivi trenutki ne bi bili tako učinkoviti, če jih ne bi krepile krasne melodije Nobua Uematsa, od bojevalnih do melodramatičnih. Razen Halov in ritemskih akcijad ni drugih iger, kjer bi bila glasba tako intimno povezana z dogajanjem.
Zato ni presenetljivo, da je nastal Theatrhy­thm, popoln fanovski servis za norce na muzikalično plat Final Fantasyjev. S tapkanjem po zaslonu ne počneš drugega, kot da poustvarjaš melodije iz epizod I do XIII. Z dotikanjem in potegovanjem moraš zadevati točke in puščice, ki polzijo čez zaslon. Na ta način sodeluješ v bitkah, rajžanju čez planjave in animacijah. Prizori v pogledu od strani tečejo pod simboli. Višja kot je težavnost oziroma dlje kot si v kampanji, vpeti v ohlapen zgodbovni okvir, več je vzorcev, hitreje prihajajo in bolj kompleksni so. Zapestje si najbolj izmučiš v ločenem izzivalnem načinu.

V imitaciji borilnega sistema iz Final Fantasyjev je tvoja druščina na eni strani in neprijatelji na drugi. Uspeh je odvisen zlasti od tapkanja simbolov.

Res je, da česa več od tapkanja ne počneš. Deformirani liki, zbobnani iz raznih FFjev, napredujejo po stopnjah, dobivaš predmete in podobno, vendar je ta frpjska plat šminka. Glavno je ritemsko zadevanje točk na zaslonu, ki čez čas kljub razumno razgibanim vzorcem preti, da se ga naveličaš. A to se ne bo pripetilo, če finalfantasysko glasbo nosiš v srcu. Kot tak se ne boš sekiral, ko boš videl, da si z nakupom resda cenejšega špila (od oka 30 evrov) nisi prisvojil vse lepe muzike, temveč da je marsikaka godba, tudi bolj znana, za dokup za evro po komadu. Pozdravil boš takisto možnost lokalnega co-opa za do štiri igralce v 'kaotičnem templju', kjer se pravila rahlo predrugačijo, in zapazil, da je včasih ipak treba poskrbeti za boljšo sestavo druščine. Ob enajstih zvečer se boš s slušalkami na glavi utapljal v emocijah, ko bo Yuna izvajala vodni ples in bodo eidoloni cvrli pošastke. 

Theatrhythm: Final Fantasy
Square Enix za 3DS
objavljeno: Joker 230
september 2012

75