IGROVJE
stranka » igrovje » PS vita » Call of Duty: Black Ops Declassified
Call of Duty: Black Ops Declassified

Sneti

Trenutek, ko so na Gamescomu s temle vitinim odvrtkom serije Call of Duty obljubil 'prvovrstno izkušnjo v dlani', je bil veličasten. Vem, ker sem bil tam. A sledil je hladen tuš, ko sem izvedel, da Declassified delajo specialisti za sranje Nihilistic. Ti so se z Burning Skies za vito (Joker 227, 40) že podelali na serijo z renomejem, Resistance.

Lepa slikica, a je založnikova (igra izklopi grebanje shotov) in ne odslikava podobe špila. Ne pričakuj ne robotskega raztura iz Blops 2, ne fine zabave.

Namesto kampanje dobimo niz desetih kratkih misij, oprtih na dokumente o operacijah med Black Ops 1 in 2. A problem ni v tem, da je razdrobljena zgodba privlečena za lase, niti v arkadno hitrem prvoosebnem streljanju, marveč v zanikr­nih odpravah. Vpet si v oz­ke hodnike in le malo večja skladišča, kjer te re­šetajo teroristične barabe s pametjo križanca med spa­ce invaderjem in lemingom. Da ne bi mislil, da lahko v nalogi, kjer dobiš pištolo z dušilnikom, prideš skozi previdno in skrito – sproži en sam strel in vsi bodo prileteli nadte. Takisto ne moreš kaj tičati v zaklonu, saj te od tam še veliko pogosteje kot v Blops podijo granate. Zato divje letaš okoli, serijsko menjavaš kritja in upaš, da boš s ciljanjem čez merek, ki avtomatično vzame na muho tolovaja, preživel. Ter da ti ne bo zavdal kak hrošč, ki jih ne manjka. Ne sodi pa med hrošče posiljena raba vitinih edistvenosti. Bombe recimo mečeš nazaj z dotikanjem zaslona, medtem ko dih pri snajpanju zadržuješ s tiš­ča­njem zadnje ploščice. Oboje je moteče.

Da se ja ne bi sprostil, te pri iskanju dokazov, nameščanju bomb in bežanjih rad priganja čas. Če se ura izteče ali umreš zaradi česa drugega, odfrčiš nazaj na začetek misije in jovo na novo. Epizodniška narava je prenosni konzoli sicer pisana na kožo, toda ne ob duhamornosti in neumnosti misij. Daleč smo od pazljive strukture Infinity Warda in Treyarcha ter filmskega spektakla. Pa vrednosti za denar, kajti deset misij mi je vzelo uro in pol. Čeprav bi se lahko šel nazaj trudit za boljšo oceno, mi je bilo do tega toliko kot do vtikanja vite v orifike.
Če je samotarstvo truplo, s čimer mislim tudi na na­čin hunters, kjer odstranjuješ valove sovragov, je multi­player zombi. Miga, ne bi pa ga imel doma. Zgle­duje se bo Black Ops z nabiranjem izkušenj, poklici, perki, killstreaki in petimi znanimi načini udejstvovanja (navadni in moštveni deathmatch, kill confirmed, drop zone, team tactical). Podpira osem ljudi, ki jih razporedi v dve moštvi in jih pošilja na šest kart. A prizorišča so slaba, akcija pa kvečjemu standardna, ko deluje, ter dolgočasna in hroščata, ko ne. Zaplato za izboljšano povezovanje, ki še vedno ni zanesljivo, so recimo izdali krepko po izidu. Kljub vsemu si drzne založnik za ta kos govna računati 45 evrov. 

Call of Duty: Black Ops Declassified
vita za PS vita
objavljeno: Joker 233
december 2012

25