IGROVJE
stranka » igrovje » PS vita » Treasures of Montezuma Blitz
Treasures of Montezuma Blitz

Raveer

Dilerji težkih drog so zavohali posel na viti in v Playstation Storu zastonj ponudili azteško obarvan klon Bejeweleda. Po 2D-plošči so razmetani raznobarvni medaljoni in na nas je, da v minuti z ujemanjem enakobarvnih amuletov dosežemo čimveč točk ter osvojimo lokalno ali globalno lestvino. Čeprav je inovativnost zasnove na ničli, je grafika lepa in nadzor tekoč, kar je vse, kar potrebuješ za klasično akcijsko-miselno zabavo. Je pa izvirna raba žiroskopa in vitine zadnje dotikabilne stranice, saj lahko z nagibi spreminjaš smer padanja novih amuletov in v posebnem načinu izpodbijaš medaljone s tapkanjem ozadne ploščice. 

Za dobre rezultate je treba ohranjati kombinacijo z neprestanim premikanjem medaljonov. S tem povečuješ nevidni večkratnik. Če se ustaviš, ti propade.

­Za odklepanje in rabo bonusov, kot sta dinamit in strela, ter totemov, ki dodajo čas ali priboljške, potrebujemo kristale. Tako njih kot srca kupimo v internet­ni trgovini, evro za evrom. A poudariti je treba, da ti za čisto solidno izkušnjo ni treba odšteti niti beliča. Živ­ljenje se samo od sebe obnovi v petih minutah, medtem ko kristale dobiš med igranjem z drgnjenjem dnevne srečke in kot nagrado ob level-upu. 

Treasures of Montezuma Blitz
Alawar za PS vita
objavljeno: Joker 231
oktober 2012