IGROVJE
stranka » igrovje » android » Implosion: Never Lose Hope
Implosion: Never Lose Hope

Sneti

Kakovostne sekljaške akcijade so na mobilijah redke, toda Implosion pokaže, da jih je moč udejanjiti. Gre za tretjeosebni hack-and-slash, skombiniran z razvojem lika in nabiranjem opreme, kot bi God of War srečal Diablo. Rezultat je zanimiva, razgibana razpaljotka za naprednejše, tudi hardcore igralce, ki bi bila dobrodošla na večji napravi. Znajdemo se v kibernetski futuri, kjer se v pravi in virtualni resničnosti borimo z mutiranimi pošastmi. Z mislimi vodimo robotiziran oklep, ki spomni na japonske meche. Spremlja nas animejsko obarvanazgodba, predstavljene skozi stripovske sekvence z govorom. Saj ne, da smo deležni izvrstne ZF-črtice, a detektivski kvest glavnega junaka s prijatelji je v redu popestritev uničevalskega temelja.

Navidezne kontrole so domiselno udejanjene. Če modro ikono za tepež na desni tiščiš in premikaš okoli, mech izvleče strelno orožje in z njim precizno cilja.

Ta bazira na dolgem, premočrtnem nizu misij, ki prehajajo med več okolji (hodniki, led, puščava …). Skoznje plužimo z realnočasnim nadzorovanjem stroja, opremljenega tako z mečem kot s strelskim krepelcem. Virtualne kontrole so dobre in omogočajo kar nekaj subtilnosti pri premikanju ter zadajanju ran. Hitro je denimo moč prehajati med zamahi in streli. Ker manjka knofov, pri vihtenju sablje ni blazno naprednih potez. Lahko pa z zamiki pri pritiskanju izvedemo počasnejše, silnejše zamahe, ki jih s šibkimi povezujemo v daljše kombinacije. Če se ob tem ne premikaš spretno (bloka ni, le izmik), te v rit nasuvajo že osnovni zombakeljski peklenščki in njihove oklepljeno-strelske inačice. Kaj šele solidna zaloga vmesnih šefov, ki zajemajo oklepljene štirinožce ter ogromne varuhe koncev svetov.

Določeni šefi, ki jih je kar nekaj vrst, se kasneje vrnejo kot navadni sovražniki. Ena bolj uporabnih veščin, ki ti omogoči njih potolčenje, je zaviranje časa.

Nič čudnega ni, če pri njih podležeš večkrat. A nič hudega: naučil si se vzorcev in si nabral izkušenj ter opreme. S slednjo si višaš statistike in določaš, s katerimi veščinami boš opremljen. Na primer s šviganjem v ravni črti in poljem, ki zavira čas. Veščine sčasoma postanejo zelo važne, zlasti na težjih izvedenkah stopenj in pri nabiranju kolajn, v zameno za katere si deležen drugačnega mecha. To zahteva nekaj tlačanstva, a ker so misije dolge po nekaj minut, ni jamrunge. Dejansko je vnovično opravljanje misij zelo zabavno, če meriš na izboljšanje tako lika kot svojih dejanj. A tudi brez tega je igra kar dolga.
Bojevanje se sicer nekoliko ponavlja in stopnje znajo biti duhamorno enostavne. Vendar zna Implosion presenetiti z marsičim, med drugim z drugačnimi koti kamere, ogibanjem pastem in branjenjem baze. Cena 10 evrov je na iOSu premijska, pri čemer ti ne nažirajo z mikrotransakcijami. Androidna inačica pa je za prvo poglavje zastonj in terja strošek za odprtje naslednjih. Z veseljem ga poravnaj! 

Posebne izvirnosti ni. Če si igral kako visokoproračunsko sekljačino in Diabla, boš takoj opazil številna sposojanja, na primer takele gromozanske nakaze.

Implosion: Never Lose Hope
Rayark za iOS, android
objavljeno: Joker 264
julij 2015

85