IGROVJE
stranka » igrovje » android » Pocket Trains
Pocket Trains

Šerlok

Vozi me čuhapuha v daljave" ali tako nekako gre znana slovenska popevka, ki priča, da železnižarskih navdušencev ni nikoli manjkalo. St­rast do ajzenpona si lahko virtualno tešijo zlasti s simulacijami strojevodij in ustvarjanjem imperijev na tirih. Slednjega se je moč lotiti tudi na tablicah in telefonih, dobra izbira pa so Žepni vlakci.

Izbor lokomotivic je kar pester in vsaka ima svoje prednosti. Nekatere potegnejo več vagonov, druge v enem šusu premagajo ruske širjave.

Pikslasta podoba in način igranja sta nadgrajena iz letalskega predhodnika Pocket Planes. Vnovič gre za dokaj preprosto prekladanje tovora po svetu za zaslu­žek. A pot do statusa tajkuna zahteva načrtovanje. Med dvema s tiri povezanima mestoma lahko namreč vozi le en vlak, zato je treba linije speljati pametno. Kratke krožne poti so neprofitabilne, cekin pa nosijo take, ki se velikopotezno razprostirajo z enega konca celine na drugega. Za to potrebuješ vlak z velikim dosegom, kakršen ni vsak. Kombiniranje primernih ma­šin s pravilno odmerjenimi trasami ob širjenju mreže hitro postane zabaven podvig.
Zasluženi fičniki puhtijo, saj z njimi kupuješ dostop do novih mest in celin ter jih vlagaš v vzdrževanje hitro pokvarljivih vlakov. Novih lokomotiv in vagonov pa se ne da kupiti z nabranim denarjem, marveč odpiranje zabojev s sestavnimi deli terja tako imenovano valuto bux. Te je moč kupiti z evri, vendar jih je ravno tako mogoče služiti s transportom. Celo na višjih stopnjah, kjer druge brezplačnice oziroma F2P-igre običaj­no terjajo investicijo, ako hočeš še napredovati, tu plačevanje za zabavo ni nuja.
Zveličavnega cilja Pocket Trains nima, je pa lušten in zabaven. Sčasoma te pred zaslončkom drži užitek pri ogledovanju svojih pisanih mašin, ki se podijo po svetu. Ko smo ravno pri tem, mi lahko za trenutek oprostiš? Moj Puščavski ekspres čaka v Sydneyu z nujnim tovorom balonov, ki jih še danes pričakujejo v Pekingu!

Svojo floto lahko goniš neprestano, saj se vlaki z gorivom napolnijo v kakih desetih minutah, ali pa špil brez kazni odložiš za mesec ali dva.

Pocket Trains
Nimblebit za android
objavljeno: Joker 248
marec 2014

75