IGROVJE
stranka » igrovje » android » Plants vs. Zombies 2: It's About Time
Plants vs. Zombies 2: It's About Time

Raveer

V drugem delu pisanega in humornega branjenja s stolpiči (tower defence) se zombiji vrnejo pred prag, da bi se polastili naše možganovine. Edini branik je naša zelenjava. Po prvencu, ki so ga sprva za deset evrov izdali za osebna računala in ga kasneje kot virus razposlali na mobilne in konzolne platforme, so tokrat izbrali kontroverzen pristop. Zadevo so namreč za jabolčne in androidne tablice ter telefone izdali zastonj. Dobička se nadejajo z izstavljanjem mikroračunov za virtualni denar, bojevito sočivje, ključe in zvezdice za napredovanje. Šara stane oderuških 2,7 do 3,6 evra po kosu, dočim jih za skupke rastlin, nadgradenj in kovancev hočejo okrog 7.

Spodaj desno so tri ikone za specialke, ki za virtualni denar omogočijo minuto izživljanja. Zombije lahko frcaš, jim sekaš glave ali jih stresaš z elektriko.

Bržda so ravno zato odstranili vse miniigre, zen vrti­ček in uganke. Ostala je le kampanja, kjer zmešani sosed Dave po zaustavljeni invaziji ustvari časovni stroj, da bi pojedel točno določen taco s slastno omako. Stroj zamuti, tako da se znajdemo v antičnem Egiptu, zlati dobi piratstva in na Divjem zahodu.
Skozi vse te tri sklope je z nami zvesta zelenjava, ki jo tako kot v prvencu sadimo v pet linij na levi strani zaslona. Ko zraste, samodejno strelja na desno, od koder uletavajo risankasto hecni mrtvaki. Ti se sedaj raz­likujejo glede na okolico in po sposobnostih, tako da je na videz nekaj več raznolikosti. Med Egipčani izstopa svečenik, ki krade sončke, pri kavbojih pa hribovec z dinamitom, ki ga požene na konec linije. Gusarji so vsi po vrsti smešni, najbolj model, ki ga prinese zadet galeb in če nimaš katapultov, preleti vse. Nadalje se s pirati bojuješ na ladjah, povezanih z deskami, ki tu in tam manjkajo, medtem ko lahko na Divjem zapadu gojiš sadike v vozičke, ki jih prestavljaš s frcanjem. Vse to je domišljijsko, toda ko najdeš ustrezno kombinacijo bojevite zelenjave, se je lahko držiš kot pijanec plota in se bo špil igral praktično sam. Enako je bilo v prvencu, zato niti v nadaljevanju ne pričakuj izziva.

V zeleno auro odeti zombiji odvržejo list, ki roži­cam za hip omogoči superlastnost. Pljuvalnik postane minigun, dočim sončnica navrže tristo sončkov.

Resda se da igrati brez plačevanja, a je napredovanje mukotrpno počasno. Ključi, ki odklenejo stranske poti do nove flore, so zelo redka naključna nagrada, pot do zvezdic, ki jih potrebuješ za odklepanje sklopov nivojev, pa je trnova. Vsak nivo moraš namreč končati nič manj kot štirikrat, saj moraš vsakič zadostiti določenim pogojem, kot so pridelaj toliko in toliko sončkov, ne gradi na koloniji gliv in ne dovoli, da zombiji potacajo rožice. Ker itak venomer deluje ista taktika, dogajanja pa se ne da pohitriti, zmanjka elana za ubadanje. Hja, kot pravi naslov: vse se vrti okoli časa in če ga nimaš, boš plačal.

Plants vs. Zombies 2: It's About Time
EA za iOS, android
objavljeno: Joker 244
november 2013

65

 
 
sorodni članki