IGROVJE
stranka » igrovje » android » The Great Fusion
The Great Fusion

Kimoko

Pustolovščina je pogosto podcenjen žanr, ki zaradi razvlečene interakcije ni med najbolj priljub­ljenimi igrami v čakalnicah. A Velika družitev s parodiranjem trenutnega družbenega in popkulturnega dogajanja piči v smer otroške norčavosti.
Max je brihten dec, ki je zaradi svetovne finančne krize zletel na cesto. Tudi gospodarstvo gre v franže in gusarska širitev avtorskega dela v letu 2022 terja policijske preiskave, med katerimi sleherniku od­režejo polovico možganov. Take težave grozijo Maxovemu kolegu, ki si prilasti prepovedano kopijo Ponga.

V Veliki družitvi je internetnih memov na pretek. Pri fekalnih umetninah ne manjka omemba nečednih deklet z lončkom.

Reševalna misija zahteva klasično tapkanje po zaslonu, ki je izvedljivo tudi na manjših napravah. V pomoč so vroče točke, ki kažejo na interaktivne predmete. Slednje lahko Max poimenuje, uporabi ali vzame in shrani v inventar, kjer je določene stvari moč kombinirati, denimo v mišji pomivalni stroj ali ribiško metlo. Včasih je tu treba dosti tuhtati in imeti nekaj sreče, saj njegovi komentarji ne nudijo jasnih smernic. To se občuti zlasti pri nekaterih pogovorih, kjer je najbolj odbita smer čveka ali klikanje na blef nuja. Tudi v inventarju se zatika, saj nekateri predmeti ob­časno dolgo samevajo. V takih primerih pomaga telefon, ki za prve miselne igre nudi namige, dokler igralec ne dobi občutka za logiko. No, večrešljivosti ni in kljub svobodnemu premikanju po različnih lokacijah je zgodba linearna. Manko so tudi zastareli dialogi, ki se ne spreminjajo, ko izbereš drugačno smer pogovora. A za poldrugi evro ne gre pričakovati kakovosti, ki bi se postavila ob bok Monkey Islandu. Pravzaprav za ta denar dobimo jako mnogo.

Prijetno dolga pustolovščina je zavita v stripovsko animacijo s pogovornimi oblački, ki jih v angleškem jeziku spremljajo občasni slovnični grehi, toda zavoljo gosto posejane družbenokritične satire jih oprostimo. Na vsakem koraku namreč srečamo novo prispodobo, s katero se posmehujejo dogovoru ACTA, banč­ne­mu cehu in Tarantinu, ki v špilu nastopa kot prodajalec kokic. Luštno igro, ki prepriča s komično štorijo, je zato kljub luknjam vredno poskusiti. 

Uganke terjajo obilico odbitega razmišljanja. Re­šitev, kako preprodajalcu suniti orožje, ni zakomplicirana, temveč banalna.

The Great Fusion
LoadingHome za android
objavljeno: Joker 237
april 2013

80