IGROVJE
stranka » igrovje » android » Gunman Clive
Gunman Clive

Kavbojc

Kdor je švical ob star(ošolsk)ih ploščadarskih eskapadah Mega Mana, se bo v neodvisniškem vesternu Gunman Clive koj počutil domače. Razbojniki pohopsajo dečvo, ti pa si nadeneš klobuk in se zapodiš skozi dvajset kratkih nivojev.
Oborožen si s skokom, počepom in revolverjem, a pozabi na merjenje v različne smeri in dvojni skok. Po robu se ti postavi raznovrstna četica banditov, ki te motijo tudi na zahtevnih skakalnih odsekih, kjer prepadi in špice pomenijo takojšnjo smrt. Niso pri miru, skrivajo se za škatlami, obmetavajo te z molotovkami. Pridružijo se jim še krilateži in mašinerija, ki te ugonobi z več hkratnimi poševnimi izstrelki, ter seveda občasni šefi. Dobro, da crknjene tečnobe odvržejo bonuse: brzostrelko, šibrovko, sledilne naboje ...

V sončni zahod se najbolj splača odjahati na PCju in 3DSu, kjer je nadzor zaradi otipljivih gumbov boljši. Na mobiju boš gagal, tudi ko ne boš igral kot raca. Je pa vtis kljub tej pomanjkljivosti primerljiv.

Kakor veli divjezahodna tematika, se pojaš skozi kavbojska mesteca in kanjone, skočiš na vlak in v vozič­ku zdrviš skozi rudnike. V višjo prestavo igra da, ko se v raketoplanu izmikaš asteroidom in čez goro poletiš na luno. Tam veljajo drugačni zakoni fizike, posebna polja pa se dodatno poigravajo s težnostjo. Na žalost pa je celotna odprava kratka, saj si gotov v dobri urici. A za to boš potreboval dosti spretnosti, kajti kot v starih igrah se boš moral učiti vzorcev zlikovcev, premikajočih se ploščadi in okoljskih preprek, kot je elektrika. Igranje podaljšuje tudi odsotnost nadaljevalnih točk, saj moraš vedno od začetka nivoja. Ko igro končaš, pa dobiš nova lika, dekle in raco (!). Babše ni sposobno hkrati teči in streljati, a se oddolži s počasnim padanjem zaradi baročnega krila. Ptič pa odštekano frči in se ne more odkrižati zlobcev, kar servira povsem drugačno doživetje.
Gunman Clive je izdelek za nostalgike, ki slednje privlači še z edinstvenim skiciranim videzom, na 3DSu okrašenim z nevsiljivim tride učinkom, čiptjunasto muziko, ki spom­ni na Morriconeja, ter drobižno ceno dveh evrov.

Ob koncu vsakega od štirih tematskih sklopov te pričaka šef. Tudi velikani zahtevajo pamtenje vzorcev, spretno izmikanje in iskanje ranljivosti.

Gunman Clive
Bertil Hörberg za android, 3DS
objavljeno: Joker 237
april 2013

80

sorodni članki