IGROVJE
stranka » igrovje » android » Strikefleet Omega
Strikefleet Omega

Sneti

S Strikefleet se premikam na eksperimentalna TDjevska področja, proti klasičnim strategijam. Znajdemo se v vesolju, koder v pogledu od zgoraj in krasno barviti grafiki poveljujemo Galactici podobni križarki. Nadlegujejo jo žlehtna tujska bitja, ki prihajajo v valovih, kot se za tower defense spodobi. Mi pa s tapkanjem pošiljamo patruljirat svoje ladje, ki se avtomatič­no spopadajo z grdini. Vse se odvija v realnem ča­su brez polj, zato lahko s prstom po mili volji ri­še­mo izvidniško-bojevalne poti. Tako ščitimo križarko in njene rudarske ladjice, ki nam z asteroidov prinašajo sredstva.

Globlje kot si v kampanji, hujše ladje nadte po­ši­ljajo tehnološko sposobni čekanarji. Če imajo ščit (desno), jih je treba uničiti z bombniki.

Kmalu moramo biti pri tem spretni in daljnovidni, kajti čekanarji navalijo kot mutci na telefon. Sprva jih je zgolj mnogo navadnih, nakar privlečejo večje kište, ki so občutljive le na ene vrste ogenj. Nanje s tapkanjem usmerjamo salve s topnjač. Te so le ena od vrst kri­žark, ki jih pridružimo glavnemu dreadnoughtu, saj ima­mo na razpolago take z lovci in bombniki, rudarske, ki pohitrijo produkcijo, in še kako. Sleherna zasede enega od šestih mest okrog matične lad­je, tako da je treba izbirati dobro in se vmes po potrebi odločati za zamenjave, kot je značilno za TD. Vsako misijo je moč igrati v običajni in preživetveni varianti s spletnimi lestvicami (večigralstva drugače ni), plovila pa nadgrajujemo med misijami v zameno za dragulje.
Ti so velik kamen spotike v naslovu, ki je drugače zelo dober, saj je zaradi njih varljivo zastonj. Dragulje sicer lahko dobimo z igranjem, ampak kot je značilno za model free to play, je ta nabirka počasna in odvisna od ponavljanja nivojev. Veliko hitreje gre, če mikrotransakcijsko plačamo, kar pa zahteva večji izdatek od par evrov. Sladko točko med izplenom in izdatkom je težko določiti, a rekel bi, da se suče blizu desetaka – ustrezno več, kolikor si štorast. Toliko igra kljub dolgi kampanji ni povsem vredna.

Strikefleet Omega
Hardbrained Schemes za iOS, android
objavljeno: Joker 232
november 2012

77