IGROVJE
stranka » igrovje » android » Jelly Defense
Jelly Defense

Sneti

Notranjost Jelly Defensa, ki stane 2,39 evra, je klasična. Po vnaprej določenih poteh proti dragocenim kristalom polzijo mežikavi alienčki, ki jih je treba poonegaviti z znanimi vrstami stolpičev – mitralješkimi, topovskimi, omamnimi in podobnimi. Postavljaš jih na vnaprej določene kraje, tako da ni moč spreminjati poti napadalcev. Lastnosti radoživih napadalcev so jasno izražene z barvami, kjer modra manj vpliva na rdečo in obratno. To je treba krepko upoštevati pri razporejanju stolpov, saj gre celo ob hitrem posredovanju in pazljivem planiranju dostikrat na knap. Alienov je veliko in sčasoma postanejo dodobra gajstni.
Stolpe kakopak nadgrajuješ, tako med stopnjami kot na njih, in nelinearno izbiraš nivoje na karti tujskega planeta. Vmes dogajanje razgibavajo miniigrice, kot je lovljenje kovancev v pol minute in bombardiranje nepridipravov. Tudi kovančke, ki letijo iz grbavcev, si je treba prisvajati s tapkanjem, tako da je tempo nenavadno živahen.

Največja posebnost igre je pravljični svet v obliki gruvi pratchettovske želve, kot si so ga zamislili poljski avtorji. Je risankast in očesu privlačen, saj barvita ozemlja dobesedno skačejo z zaslona. Vrhunec je izvrstna animacija simpatičnih stvorov, ki so istočasno prisrčni ter lumpasti. Posrečeni stil krona nalezljiva glasba uveljavljenega varšavskega artista. Je pa res, da igra nima izbire težavnosti, kar je velika škoda. Bila bi super za mlajše, a hitro pokaže zobe. 

Farboviti jodlajoči alienčiči malček spomnijo na nakazice iz Roca Loca in tudi sicer je slog barvit ter prisrčen. Kar pa je varljivo, saj je vsebina zahtevna!

Jelly Defense
Idreams za iOS, android
objavljeno: Joker 232
november 2012

76