IGROVJE
stranka » igrovje » android » Bad Piggies
Bad Piggies

Quattro

Ne razumem, čemu tovrsten naslov. Tiči so že bili jezni, ampak pujsi v novi Roviovi fizikalni mislenici niso nič kaj žleht. Bolj so prebrisani, saj morajo iz raznih sestavnih delov graditi prevozna sredstva, ki jih bodo popeljala čez ovire do cilja. Osnovni gradniki so škatle za ogrodje, nakar nanje obe­ša­mo kolesa in odpuljena pogonska ali zaviralna sreds­tva. Meh, ventilator, odpirajoča se marela, celo steklenice sodavice in škatle dinamita lahko pujsa po­­ženejo na pot. A ne nujno, da do cilja.

Brez karambolov ne gre in svinjske kontrapcije zavoljo krhkosti nadvse rade razpadejo.

Sprva so pomagala slabotna, na višjih stopnjah pa jih okrepimo z različnimi motorji, ki so sposobni gnati vse naprave hkrati. Za razliko od mozgalic v slogu Incredible Machine, kjer mašino sestaviš in poženeš, je treba pri pujsih stroj upravljati med delovanjem. Pravi trenutek moramo odpreti dežnik, da ublaži padec, izklopiti ventilator, ki žene plovilo, in podobno.
Stopnje so razdeljene v dva sklopa: talnega in zrač­ne­ga s po 45 nalogami. Za povrh odklenemo peskov­niški način. Vsak od nivojev ima tri cilje, s katerimi si prislužimo zvezdice. Nemalo je takih, da v enem hodu ni moč zbrati vseh treh, ker se poti do zadanih dosež­kov vejijo. A ko si zvezdico prislužimo, nam ostane.
Pujsi so solidno narejeni in so po graditeljsko-mozgalni plati dosti bolj simpatični od Alexa. Vendar pri njih odpade minutna zabava, saj si moraš vzeti več časa. Na Androidu so zastonj, za iOS stanejo 79 centov in za PC ter maca štiri evre na Shop.angrybirds.com. Veliki inačici sta nekam dragi, mobilijski pa je vredno pognati.

Kreativnost Pujsov se pokaže v tem, da vozilo zlahka izdelaš po svoje. Enoličnih rešitev ni in dostikrat moraš za dosego drugega cilja spremeniti dizajn.

Bad Piggies
Rovio za iOS, android
objavljeno: Joker 231
oktober 2012

78