IGROVJE
stranka » igrovje » android » Amazing Alex
Amazing Alex

LordFebo

Osupljivi Aleks se napaja iz ideje, ki jo je pred slabima dvema desetletjema predočila serija The Incredible Machine. To pomeni verižne reakcije nastavljenih vsakdanjih predmetov, kakršne smo nekdaj videli v prigodah Toma in Jerryja. Saj se spomnite sira, ki je privezan na stikalo od ventilatorja, ki požene rolko, da zakotali kroglo v vedro, ki prevesi tehtnico, da sune škarje, ki prerežejo vrv, na kateri je sef, ki pade na miš? Odtlej smo dobili mnogo takih miselnic in tale sodi med slabše. Pravzaprav je edini razlog, da naslov omenjamo, logotip finskega Rovia, izumiteljev Angry Birds. Marsikdo bo namreč priča­ko­­val Jeznim ptičem primerno izvirnost, priljudnost in zasvojljivost ter brez pomišljanja odštel 79 centičev.

Tipična stopnja, v kateri je treba cevi, deske in os­tale predmete stokrat zamakniti in obrniti, da na kraju žogica pobere čim več zvezdic. Cut the Rope stane enako, a je neprimerljivo privlačnejši in raznolikejši.

Čeprav Alex skozi osemdeset ponavljajočih se, premalo pestrih in hitro duhamornih sob ne predstavi niti ene trohice domiselnosti, to ni njegov glavni prob­lem. Špil pogrne zato, ker so rešitve neelegantne in prepogosto temeljijo na stokratnem poskušanju in premikanju objektov piksel za pikslom, da žogice naposled le končajo v košari ali da pikado zadene balon. Pri tem predmete često postavljaš zgolj v vlogi ovir in ne zaradi njegovega prvenstvenega namena. Glede na prijeten, risankast videz bi igro prisodili otrokom, a zaradi slabega dizajna in zahteve po potrpežljivosti jo bodo po nekaj stopnjah odložili.
Urejevalnik in možnost dolsnemanja praviloma bednih doma narejenih nivojev Alexu ne zvišajo vrednosti. Najhuje pa je, da gre v resnici za prefarbano lansko igrico Casey's Contraptions, ki jo je Rovio kupil in zaslužkarsko poizdal. Prisrčnih fizikalnih ugank željni raje nabavite res dobri Cut the Rope! 

Amazing Alex
Rovio za iOS, android
objavljeno: Joker 231
oktober 2012

49