IGROVJE
stranka » igrovje » android » Whale Trail
Whale Trail

Sneti

Ubogi londonski studio Ustwo! Tipčki so v svojo mobilijadno igrico za borih 0,79 apoena vložili več kot 130.000 sposojenih evrov in svoja srca. A cortkani kitek z animejskimi učki ne bo krasil majic in pliša, saj izplen ni bil zadosten. Studio je zato prešel na model freemium, kjer je osnovna igra zastonj in dokupuješ vsebino, pri čemer so bili zelo dobrosrčni. Whale Trail lahko do obisti preigraš, ne da bi zapravil en sam belič, in se hkrati ne počutiš časovno nategnjenega, kar je v ostrem nasprotju z dosti naslovi F2P. A če si oseba dobre volje, si boš stežka privoščil cinizem, da ustvarjalcem ne bi dal ničesar. Whale Trail je namreč fin špil, ki pod luštkano podobo skriva staromodno arkadno miselnost in obilje izpiljenosti.
Igralni sistem je mobilijsko preprost. S tapkanjem po ekranu držiš v zraku letečega kita, ki v pogledu od strani samodejno frči od leve proti desni. Bolj kot tapkaš, bolj se dviga, manj kot tapkaš, bolj pada. Energijo za let dobivaš s pobiranjem barvitih kroglic, vmes pa se ogibaš čemernim oblakom, ki ti hitro spijejo moč. Še dobro, da jih lahko eliminiraš, če pobereš zadosti zvezdic.

Če se kitek dotakne oblakov, mu le-ti brž izsrkajo energijo za čarobni let. Toda med padanjem morebiti pobere barvno pilulo in elegantno odfrči dalje.

Akcije se brž priuči vsakdo, ne glede na to, kako star ali ročen iger je. Kako daleč bo prišel in koliko točk nabral, je pa druga pesem, saj je gibanje dokaj hitro in nevarnosti začno biti čez nekaj deset sekund krepke. Skoraj dejstvo je, da boš čez kako minuto cepnil z neba. A se boš vrnil! Deloma zato, ker te matra firbec, kako se boš obnesel v težji barvni coni. Deloma zaradi perfektnega nadzora in venomer drugače razpostavljenih elementov. Deloma zavoljo krasne podobe in odlične glasbe. Deloma pa, ker z nabranim izzivaš sebe in internetne prijatelje, nadgrajuješ kita, odklepaš kožice ter vstopiš v dva velika skupka solidnih loče­nih misij. Škoda le, da je sestavin tako malo, saj nene­hno gledaš v iste barvne blobe, zvezdice in oblake.
Šur, vsebino hitreje vidiš, če plačaš. Vendar tega od tebe nihče ne zahteva. Celo škodljivo zna biti, kajti bolje je počasi nabirati sredstva in se uriti v uravnoteženem ter načrtovanem drsenju. Po novem je edini kiting, ki kaj velja, tale v Whale Trail! 

Whale Trail
Ustwo za iOS, android
objavljeno: Joker 231
oktober 2012

86