IGROVJE
stranka » igrovje » android » Spell Sword
Spell Sword

Sneti

Ena igra, štirje perfektno oblikovani statični ekrani in obilica sekljaško-skakalne zabave – to je Spell Sword, ki ga Super Crate Box ljubosumno motri. Ker ve, da je boljši.
Zasnova je slična, saj moraš s svojim malim bojevnikom v pogledu od strani uničiti vse sovražnike, ki se natrpajo na nepremični zaslon. Na razpolago imaš gibanje levo in desno, udarec z mečem ter skok. A najbolj važno je pobiranje barvnih kartic z uroki. Ena sproži ognjene krogle, druga barabeže zastrupi, tretja povzroči, da ti iz rezila švigajo vetrovni napadi.

Zaradi dodatka dinamične fizike ploščadi nihajo glede na težo in inercijo tistega, kar na njih pristane. Skakanje je zato še za kanec manj predvidljivo.

Akcija je napeta kombinacija besnega udrihanja in natančnega poskakovanja z nezanemarljivim kancem taktike. Znati je treba zvabiti kanalje tja, kamor jih hočeš, karte moraš pobirati v pravih trenutkih, ne smeš se zaplesti v gnečo in izrabljati moraš okolico, kot so buzdovanske krogle na verigah sredi prizorišča, ki pri nihanju sesuvajo tolovaje. Ali tebe. Za žur skrbijo raznolike lastnosti risankastih sovražničkov, kjer kaplje sluzi nepredvidljivo skačejo, temni molji se pojavljajo iz niča tik za hrbtom, s stropa bingljajoča očesa pa te ciljajo z laserji. Takisto je važno, kaj si boš nadel in kako močan si, saj sproti nabiraš denar ('rupees', heh), krepiš čarovnije in si nadevaš bižu­te­rijo, ki izboljšuje statistike. Postopek pospešiš z mikrotransakcijskim dokupovanjem, a ni nujno.
V okviru sto dvajsetih misij, ki mešajo enostaven genocid, preživetje na čas in objektne cilje, se koncept na dolgi rok malce obrabi. Gneča pa zna biti taka, da v sicer lepi pixelartni grafiki ne vidiš nič. Toda Spell Sword nikdar zares ne izgubi na privlačnosti, saj je njegova starošolska akcija divja in hkrati inteligentna. Draguljček, ki ga ne gre prezreti, zlasti ne, ker je povsem in čisto zastonj. 

Spell Sword
Everplay za iOS, android
objavljeno: Joker 231
oktober 2012

89