IGROVJE
stranka » igrovje » android » Avengers Initiative
Avengers Initiative

Sneti

Kričavo ime, povprečna igra. Vsekakor slabša, kot bi lahko bila glede na dvoje svojih velikih zgledov. Eden je Marvelova striparnica, saj postaneš veliki zeleni razpizdko Hulk, ki v okviru okej stripovske zgodbe SMASHA & TRASHA skrullovske navadne sovražnike in sposobnejše šefe (Wendigo, Abomination ...). Drugi je način igranja iz Epicove epske serije Infinity Blade, kar pomeni, da se tretjeosebno premikaš med vročimi točkami in vmes z dotikanjem jemlješ skrivnosti, v spopadih pa se s tapkanjem po ikonah in drsenjem po zaslonu umikaš, blokiraš, odbijaš udarce ter sprožaš posebne napade.

Infinity Blade, zlasti dvojka, je genialen izdelek, poln svojstvene fantastike. Avengerji so povprečen klon, naj srečuješ še tako velike razjarjence.

Osnove tepeža so v redu, a mu manjka magija iz Infinity Bladov. S tem ne mislim na čarovnije, ki jih nadomeščajo Hulkove posebne moči, temveč na nasprotnike. Teh ni toliko vrst kot v Rezilu, naj gre za ihtave kuščarjevce ali kamnite oklepljence. Vzorcev napadov imajo manj in dogajanje ni ne tako kompleks­no, ne tako vznemirljivo, čeprav je Bladova formula razširjena z vmesnimi napadi in bolj dodelanimi kombinacijami. Isto velja za dolgočasno okolico in za manj dodelano nadgrajevanje lika. Nobeno na­do­mes­tilo ni, da se lahko odločiš za mikrotransakcijsko kupovanje, ki ga špil spodbuja na vsakem koraku.
Šest bruseljčanov za Iniciativo je preveč, zlasti če pričakuješ nastopanje v vlogi več Maščevalcev. Drugim, od Thora do Iron Mana, naj bi posvetili lastne epizode. Ampak mar ne bi morali te igre potemtakem oklicati za Avengers Initiative: Hulk?

Avengers Initiative
Marvel za iOS, android
objavljeno: Joker 231
oktober 2012

60