IGROVJE
stranka » igrovje » pc » 1953: KGB Unleashed
1953: KGB Unleashed

Quattro

Ta prvoosebna avantura izpod prstov naših slovanskih bratov Phantometry Interactive, upraviči svoje izvirno ime za ruski trg Phobos, kar pomeni strah. Fabula obljublja vpogled v supertajne eksperimente, ki so jih v petdesetih izvajali agenti zloglasnega Komiteja državne varnosti. Odkrivaš jih kot nadebudni električar, ki se je, pojma nima, kako in zakaj, znašel v enem od podzemnih laboratorijev. Tu ni žive duše in edini vidni izhod je zazidan. Rešiti se kani z brskanjem po dokumentih in obnovo eksperimenta, ki ni šel po načrtih. Ob tem ga po ozvočenju nenehno zafrkava globok glas in mu krepi strah ...

Naokoli ležeči dokumenti so edino sredstvo za razkritje ozadne zgodbe. In za reševanje ugank. Se ti pa ob opisanih poskusih marsikaj zagabi.

Vse dogajanje se odvije v morda ducatu sob, med katerimi se premikaš po vnaprej dolo­če­nih korakih. Medtem ti ni niti malo jasno, kaj naj poč­neš. Kazalec sicer dobi rdečo pikico, ko naletiš na vro­čo točko, a to je edini odziv in ga mimogrede spregledaš. Le sanjaš lahko o kombiniranju predmetov v inventarju ali vsaj kakem komentarju, ko skušaš s krampom vlomiti vrata.
Nekatere zagonetke so lepo vpete v okolje, na primer štelanje radijske postaje, da se ti odpre skrivna soba. Podatke o njih pa najdeš v naokoli ležečih papirjih. Toda reševanje je duhamorno in linearno. Nakar te konec po nekaj urah mozganja in brskanja po dokumentih dobesedno napade iz zasede. Kakš­nih dvajset evrov na Steamu, neki – primernejše plačilo bi bilo dvajset let v ruskem gulagu za avtorje. 


1953: KGB Unleashed
založnik: Phantomery Interactive / UIG
objavljeno: Joker 229
avgust 2012