IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Bastion
Bastion

Sneti

Prej: xbox 360 (J217, 85). Zdej: PC.
Radosti vredno: Branik je izometrična 2D frpjska sekljalka v pravljičnem svetu, kjer v osmih smereh tekamo po s svinčnikom in vodenko izrisani deželi iz zof, drevja ter mozaikov. Okolica se pred nami sproti sestavlja iz kock, ki se jemljejo iz praznine. Ta izvrstni učinek dopolnjuje govorec, ki v obliki spominov komentira naša dejanja in žebra štorijo o celjenju mesta, za kar nabiramo kristale. Odstranjevanje raznolikih sovražnikov je dinamično, saj v ta namen uporabljamo tako ščit in premet vstran kot hladna in strelna orožja ter specialke. Nadgrajujemo sebe, prodiramo globlje v pisani svet, ki sega od zelenih livad do arktične pustinje, ter smo navdušeni nad številnimi prijemi, od vožnje na ploščadih do katapultiranja. Med nivoji z novimi stavbami dopolnjujemo sučišče (hub) in razmiš­lja­mo o tem, kako jim je ratalo spojiti pravljico, steampunk in kavbojcarico.

Povodi za jamranje: enako kot v xboxovi verziji je tehnika boja nekam plitva in ponavljajoča se, čeprav ipak zahteva razumno dosti spretnosti. V gneči zna biti dogajanje nepregledno, pri izmikanju se rad skotališ v prepad, orožja za na daleč so nadmočna onim za od blizu, težave so z jemanjem na muho, šefi in zgodba niso bogvekaj, ni ugank ter večigralstva, konec pa pride po kakih petih urah. Nato se odklene new game+, kjer začneš z že prisluženim.
Novosti v tej inačici: nadzor z miško in tipkovnico je solidna alternativa joypadnemu, špil pa poleg na Steamu za 14 EUR tržijo še v App Storu Googlovega brskalnika Chrome, v katerem nato tudi teče. Prihodnost je tu.

Bastion
založnik: Supergiant
objavljeno: Joker 222
januar 2012

85