IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Fractal
Fractal

Sneti

Združevanje geometrijskih oblik, da izginejo, za­če­nja biti prežvečeno. Fractal žal ne ponudi ničesar izvirnega: gledaš na ploščo, kjer se gnetejo raznobarvni šesterokotniki. S pehanjem v ravnih črtah je treba ustvarjati 'cvetove', skupke z vsaj sedmimi poravnanimi liki. Ko cvet izgine, dobiš točke, katerih določeno število potrebuješ, da greš na naslednjo stopnjo. Večji kot je cvet in več naenkrat kot jih odstraniš, več pik dobiš.

Desno spodaj vidiš, kakšni kosi bodo priromali, levo spodaj pa količino potez, v kateri je treba nivo opraviti. Pohvale, kot je RED-HOT, ne izostanejo.

A kot tolikokrat je Bog v podrobnostih in če tovrstnih miselnic nisi do obisti naveličan, te zna Fractal nesramno potegniti. Predvsem je odvijanje hvalevredno razgibano zaradi rednega pritoka novih elementov, kot so nove barve, bombe in brazde, kamor ni moč postaviti ničesar. Ker ni časovne omejitve, se lahko ob fini ambientalni glasbi posvetiš vsaki puzli. Sleherni nivo v kampanji je premišljeno zastavljen, gradi na prejšnjih elementih in prispeva k lepo potegnjeni težavnostni krivulji. To se med drugim odraža v premišljeno omejenem številu potez.
Stopnje včasih rešiš na knap ali tako, da pravzaprav ne veš, kaj si storil, saj je opazen vpliv sreče. Ko cvet zapusti ploščo, naključno uletijo novi koščki, ki se postavijo ugodno ali pa ne. To zna vznejevoljiti tiste, ki se radi zanašajo zgolj na orlovsko oko in logično mišljenje. Taki bodo izziv našli v kupu solidnih lo­če­nih ugank, ki dopolnjujejo premočrtno kampanjo s tridesetimi vse boljšimi nivoji ter arkadni modus z nastavljivimi pogoji.
Žal je lestvica za rekorde samo lokalna in teta Fortuna ti lahko dejansko resno pokvari rešitev oziroma te na horuk izvleče iz brezizhodne situacije. Zato Fractal ni prava, brezkompromisna miselnica, kot recimo SpaceChem. Vseeno pa prijetno skravžlja mož­ganč­ke, najraje v kratkih seansah. Naredili so jo za PC (Steam, Cipherprime.com), maca in ipada.

Vnaprej zastavljeni problemi so luštno zamišljeni in so posebej smiselni na prenosnih platformah. Vseeno telefon odloži vsaj med rezanjem salame.

Fractal
založnik: Cipher Prime
objavljeno: Joker 223
februar 2012