IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Hector – Episode 2: Senseless Acts of Justice
Hector – Episode 2: Senseless Acts of Justice

Navi

Poletje je mimo in Hector, naš najljubši zapackani policaj, se je vrnil z dopusta. Terorist iz prve epizode, s katero smo se pozabavali junija, še ni za zapahi, zato se detektiv preklinjajoč vrne na lov. IP-številke in inkriminirajoči posnetki odkrijejo nove kotičke zaselka Clappers Wreake, kjer seveda pri­ča­kuj mestne znamenitosti, ki jih turistični vodiči raje zamolčijo. Vogale namreč podpirajo pijane dekline, pod zemljo pa puhtijo orifike prodajalk ljubezni.

Biblični krožek s sestro Maričko! Danes analiza prilike o Sodomi in Gomori s praktičnimi primeri. Prinesite svojo tuniko, za robčke poskrbimo mi.

Uganke povzamejo sistem iz prve pustolovščine. Na zemljevidu poblisne pol ducata lokacij, med katerimi je treba kolobariti, da skombiniraš želje različnih prebivalcev. Lastnica nohtnega salona hoče povabilo v drago restavracijo, izsušeni krvodajalec bi rad goljufal z govejo krvjo, dočim mulec potrebuje notesnik, da bi zaslovel na YouTubu. Ker ima vsak košček mozaika, ki vodi do zlikovca, Hector v vse to zabrede z vdanostjo govnača in gofljo knapa. Spove se pri ponarejenem župniku, telefonira skozi sekret, požre kamion govedine in si pod nos nalepi lasuljico oziroma sramuljico za ženske intimne predele. Da, tudi to obstaja!
Sliši se sicer do neobvladljivosti odbito, a povečini so rešitve logične. Računaj le na kopico brodenja po dialogih z gromkim severnjaškim angleškim naglasom. Kakovosten čvek resda podmaže ušesa, vendar lahko zaradi razpredenosti spominja na iskanje igle v senu. No, zasedba stranskih likov je dovolj okrepljena, da klepet ostaja zanimiv. Dvogovorno je načrtovan tudi mehanizem za namige, saj sprva za uvid sprašuješ nesposobnega partnerja Lamberta. Če še to ne pomaga, ti igra v ksiht vrže skozihod in ti nečastno po­čet­je začini s porcijo žaljivk.

Z izjemo pokakanega Lamberta so policaji močan kader. Poleg forenzičarke Glorie v bližnji čumnati tipklja heker Solid Bass, ki je kar preveč kul.

Saj si jih zaslužiš, a pri poskušanju v napačni smeri bi kak komentar več od stalnega “Are you stupid?” vseeno prišel prav. Sploh na začetku, ko opraviš vse potrebno (ha ha) za straniščno bombo in je Hector noče prižgati, ker 've', da še nisi našel vseh dokazov. To spomni na obupne igre s Sherlockom Holmesom in Agatho Christie. Kasneje take neprilike izzvenijo, čeprav se domiselnost proti koncu spet malce upeha.
No, kljub občasnim nerodnostim so Hectorjeve prigode daleč od dolgočasnih avanturic brez okusa. Židana pokvarjenost in ostri humor gresta tako daleč, da špil priporočajo le starejšim od sedemnajstih let. Straniščne strjenke in namigov na fuk ter ostale umazanije je pač preveč za nežne duše. Prdci, sumljivi beli madeži, pojahane nune, notranji organi in njihova vse­bina so vsakdanjost, zato se ne pustite zavesti risankasti embalaži.
Po petih urah vse skupaj spet zabinglja na viscu, zato je kul, da si zaključno epizodo obetamo še letos. Kupci prve dovolilnico za preostali dve dobijo za desetaka, ostali bodo za serijo odšteli dvajset dolarjev.

Hector – Episode 2: Senseless Acts of Justice
založnik: Telltale Games
objavljeno: Joker 218
september 2011