IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Back to the Future: Get Tannen!
Back to the Future: Get Tannen!

Navi

V drugem delu pustolovske ekskurzije, ki nadaljuje filmsko tradicijo, ostajamo sredi medvojne Amerike, kamor je Marty odhitel reševat Doca. Projekt mu je uspel, a na delu so nove težave. Fant se konec prve epizode prične razblinjati, ker so si nepridipravi privoščili njegovega dedka, Arthurja McFlyja. Zato je treba v letu 1931 nujno urediti, da bo šel negativec iz večno pokvarjene rodbine Tannen za zapahe. Tolovaj Kid ob tem ne stoji križem rok in se zabubi v nelegalnem pajzlu, koder brizgajo maligani in se vrtijo rulete. Marty si zategadelj pusti brčice, zleze v polikano obleko in se pod gangstersko krinko infiltrira v sredo osjega gnezda.

Iz tridesetih let na kratko skočiš v osemdeseta. Pristaneš sredi skoraj akcijske gneče, ko moraš ubežati pred Tannenovo bando s kiji.

Vnovič igraš samo z njim, ima pa tokratno poslanstvo več izziva in vsebine. Sploh zanimivo je delo s psihološkimi triki, ko moraš na pravo pot spraviti izgubljenega policaja in nesrečno pevko. Glasovni igralci so odlični in igranje je spet zelo filmsko, z obilico nenujnih dialogov, ki pestrijo dogajanje. So pa kadri tokrat očitneje diagonalni, zato nadzor s tipkami ni najbolj udoben in tudi preglednost šepa. No, reševanja ugank to ne ovira preveč, saj so lahkotna mešanica raznolikih prijemov. Nekaj je pasjega nosu, nekaj vlečenja na ušesa in dolgih prstov. Do izraza prideta potovanje in prenašanje predmetov iz časa v čas, čeprav je sis­tem prednastavljen in daleč od svobode iz Day of the Tentacle. Seveda ob koncu ne manjka kup gnoja, da je povezanosti s filmsko dediščino zadoščeno. 

Back to the Future: Get Tannen!
založnik: Telltale Games
objavljeno: Joker 212
marec 2011