IGROVJE
stranka » igrovje » pc » King's Bounty: Crossworlds
King's Bounty: Crossworlds

Yohan

Crossworlds je nesamostojen dodatek za King's Bounty: Armored Princess (J197, 49), – barvito, a razvlečeno in napram predhodniku nedomiselno fantazijsko strategijo nalik Herojem moči in magije. Tokrat so obljubljali tri sveže kampanje s poš­te­nim naborom novih pošast­kov in artefaktov, a vnovič smo dobili le razočarajoč skupek že videnega.

Slikovitosti in pisanosti King's Bountyju ni za očitati, vendar namesto, da bi naredili orenk nadaljevanje, kazijo blagovno znamko z brezveznimi dodatki.

V prvi avanturi, kjer akterja prvotnega zapleta Arthurja pribrcajo v silno majhen labirint z areno, se merimo z osmimi že videnemi velešefi: želvakom, žabonom, pajkovcem, gremlinskim strojem ... V okoliških cehih pa izkušnje nabiramo še z izpolnjevanjem nalog in pretepanjem vojská drugih junakov. Vse to nanese okrog petindvajset dvobojev, v katerih pri vsakem napredujemo za nekaj stopenj. V dveh urah jih kasiramo šestdeset, kar je dovolj za spopad s končnim hudi­čem. V drugi kampanji se v istem času z oklepljeno princeso Amelie premočrtno sprehodimo čez dva otoka, tokrat v spremstvu udomačenega zmajčka, pri čemer moti odsotnost trofejne beštije na koncu. Na boj­nem polju je edino nekaj novih, ne najbolj posre­če­nih pasti, od katerih najbolj kravžljajo živce naključni teleporterji. Tretja kampanjica razočara še bolj, saj gre le za prvotno zgodbo omenjene aristokratinje, raz­širjeno z nekaj orkovskimi kreaturami (in­že­nir, krvosledec, uberšaman), predmeti, čarovnijami ter nalogami. Novi igralni element, adrenalin, je samo rahlo prilagojen bes (rage), dočim so sveže trofeje in čarovnije le pogrevanje plesnive sirotke. Celo več­igralst­vo, ki bi bilo za taktične, šahovske boje precej smiselno, je še vedno neobstojoče. Dodali so sicer urejevalnik scenarijev, a ta le stežka osmisli za lase privlečeni izdelek, ki enostavno ni vreden denarja.

Tako nesramne in brezzvezne reciklaže že dolgo nismo videli. Novosti je toliko, kot je črnega za nohtom, pa še te so povečini čisto mimo.

King's Bounty: Crossworlds
založnik: 1C Company
objavljeno: Joker 208
november 2010