IGROVJE
stranka » igrovje » pc » NBA 2K11
NBA 2K11

Sneti je izmenično bik, raptor, oven, grizli, je­zernik, kelt in zračni kralj. Od višin se mu že vrti.

Two-kei je tukej! In začne se novotarijsko, eksplozivno, nič kaj klasično, kot bi človek pri­ča­koval od že dvanajste igre v seriji košarkaških simulacij, v katerih občinstvo rado drgne predvsem večigralske obračune eden na enega in se za samotarstvo ne zmeni pretirano. 2K11 namreč svoje privlačno puščaništvo štarta s prvo tekmo končnice pr­venstva NBA iz leta 1991. Dame in gospodje, BULLS VERSUS LAKERS!!!!! Hrum množice v nabito polni dvorani!!!! Farboviti snopi žarometov!!! Bikec, ki maha z zastavo!! Where amazing happens! Ja, vem, to je novi slogan National Basketball Associationa. A čisto ustreza starim prizorom.

Jordanov vpliv je tudi v odklepih superg air jordan, s katerimi izboljšaš igralca v My Playerju.

Šov je logičen. Tedaj ni šlo za navaden finale, niti si nasproti nista stali zgolj proslavljeni moštvi iz Chicaga ter Los Angelesa. Spopadli sta se največji ikoni ameriške košarke tistega časa. Pri Jezernikih je bil to Earvin 'Magic' Johnson - 2,06 metra visoki in 116 kilogramov težki krilni center (power forward), ki je kasneje fasal HIV in zato leta 1991 končal kariero, a ni nehal migati. Pri Bikih pa neponovljivi, legendarni, karizmatični, bestialni, vesoljski, nadangelski Michael 'Air' Jordan - 1,98 metra visoki in 98 kilogramov težki branilec (shooting guard), ki s ciklonskimi zabijanji ter splošno virtuoznostjo zaseda prestol najbolj prepoznavnega košarkaša vseh časov. Te dni je 'njegova zračnost' Jordan lastnik moštva Charlotte Bobcats in uspešen poslovnež. HIVa po splošno dostopnih podatkih nima.
Opilek njegovega bizniserstva je NBA 2K11, omenjena tekma pa je le uvod v novi enoigralski modus, v katerem je treba v vlogi različno starega Michaela najprej opraviti deset izzivov v stilu 'nasuj Celticom vsaj 63 pik, naredi šest podaj in bodi pri tem šekši for da ladies, yo'. Vsi izzivi temeljijo na resničnih podvigih, ki jim je včasih kar težko verjeti. Ko jih opraviš, kar kljub Jordanovim izpostavljenim sposobnostim ni mačji kašelj (težavnost lahko srečoma nastaviš), odkleneš podnačin MJ Become a Legend. Tu rataš mladi MJ v NBAju današnjih dni, pri čemer nisi že spo­čet­ka polbog. Pri katerem moštvu se boš udejstvoval in kako boš napredoval, je odvisno od tebe. Jordan + LeBron + Wade pri Heatu? Milina. V bistvu gre za verzijo načina My Player, ki ga je vpeljal 2K10, in je zanimiva za tiste, ki tripajo na edinega človeka, ki je znal v resnici zabiti žogo kot v NBA Jamu ter pri tem moleti jezik iz ust v slogu zblaznelega orangutana.

Lani je NBA 2K10 zamorila obilica hroščev. Pips letos ni bil povsem učinkovit, saj nekaj zalege ostaja. Če recimo po internetu igraš z joypadom, so oznake za izbiro igralcev napačne, kak košarkaš včasih zbezlja, žoga leti v tri krasne, ker se je prejemnik spomnil, da bo buljil v navijačke levo zgoraj, in podobno. A hroščave golazni je letos vseeno neprimerno manj.

NBA 2K11
založnik: Visual Concepts / Take-Two
objavljeno: Joker 207
oktober 2010

79
najbolj košarkaška košarkaščina
sposobna, raznolika umetna pamet
privlačno, z MJjem cepljeno enoig­ralst­vo
polovična cena
spet težave z nalinij­st­vom
ni učne ure
napredek bi bil lahko večji

sorodni članki