IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Borderlands: The Secret Armory of General Knoxx
Borderlands: The Secret Armory of General Knoxx

Aggressor

Borderlands je bil že deležen dveh dolpotegljivih razširitev, Otoka nemrtvih dr. Neda in Arene lajdraste Moxxi (J199). A ker gre tudi za frp, smo vsi najbolj pričakovali dodatek, ki bo odklenil še kakšno izkušenjsko stopnjo več. Kot je storil denimo Broken Steel za Fallout 3. In res, Orožarna generala Knoxxa doda novih enajst stopenj – eno več, kot jih je odprl Broken Steel, hihi. S tem se odpre tudi 11 novih točk za vlaganje v sposobnosti, le da spisek slednjih žal ni razširjen.
Ampak to je samo začetek. Pred nami je veliko novo ozemlje, ki ga obvladujejo ostanki militantne organizacije Crimson Lance iz izvirnika. Ta je še daleč od premaganosti in pod poveljstvom generala Knoxxa grmadi orožje, da bi spet zavladala vsej Pandori. In kjer je nagrmadena oprema, so hkrati nagrmadena trupla tistih, ki nam hočejo preprečiti dostop do nje. Crimson Lance nad nas pošlje orenk obogateno garnizijo specialcev z vsemi vrstami krepalic. Za vrat nam skačejo njihove nindže, v luft frčijo soldatje z raketnimi nahrbtniki, srečamo hodeče tanke. Tudi preostala pokrajina skriva nekaj grdih presenečenj, kot so dolgonoge nakaze, ki se jih ne da povoziti z avtekom. Boj je kar te­ža­ven in od nas zahteva, da preudarno izbiramo opremo in taktiko glede na nasprotne sile, zato bodo veterani tu res uživali.

Raziskovanja je spet na pretek. Tokrat dodatno vlečejo posebne bogatejše skrinje Crimson Lanca, v katerih se skriva podvojena zaloga opreme. Zbiralci vijoličnih kosov se bodo utopili v slini.

Dogajanje je zgrajeno okoli novega skupka kvestov, ki niso nič posebnega, nam pa predstavijo kupček markantnih osebkov. Vključno s starimi znanci, kot sta Moxxi in Scooter. Oprema po starem vzorcu raste z leveli, žal pa je zares novih pušk malo. Namesto tega sedemo v nova avteka: poča­sen, a trpežen terenec in težki oklepnik Crimson Lanca za štiri osebke.
Največja odlika razširitve je velika količina vsebine, ki mimogrede pogoltne deset ur. Pri tem igra ni izgubila slikovitosti in zajebantskosti. Ceste so recimo posejane z znaki 'zadnji šef čez 20 km'. Ima pa lični paket tudi šibkosti, denimo na trenutke klasično gearboxovsko monotonost in premalo shranjevalnih točk. Omeniti moram še, da beštije iz originalne vsebine ne napredujejo v stopnjah. A kljub tem nerodnostim Secret Armory of General Knoxx močno priporočam. 

Novi sovragi zahtevajo preudarno izbiro orožij. Kakorkoli je tale oklep videti hud, bo ob korozivnih nabojih hitro padel.

Borderlands: The Secret Armory of General Knoxx
založnik: Take-Two
objavljeno: Joker 201
april 2010