IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Tales of Monkey Island: Lair of the Leviathan
Tales of Monkey Island: Lair of the Leviathan

Navi

Otvoritev tretje opičje povesti je precej neprepričljiva. Ker je Guybrushevo barkačo v prejš­njem delu použila morska pošast, se mora blondinec zdaj kot Jona potikati po njenem drobovju. Pri raziskovanju najde neumnosti vseh sort, med drugim nekaj drugih človeških entitet. Gre za kapricaste gusarje, organizirane v bratovščino. Za napredovanje mora pridobiti njihovo zaupanje, kar počne v že več­krat videnem ritualu postopnega maziljenja. Dobro je, da so pirati raznoliki tako po videzu kot po značajih in daleč prejšnjih statistov. No, ubadanje z njimi zaradi utesnjenosti in vprašljive dinamike ni vrhunsko, čeprav zna biti spakovalna podigra kar razvedrilna.

Morgan se kot lik vse bolj razvija, Elaine pa se drži ob strani. V ozadju pljuska morsko govedo.

Je pa kasnejši del dogajanja, ki se preseli v bolj zračne kraje, dosti bolj razgiban. Po čudnih poteh dobimo v igranje tudi nekoga drugega kot Guybrusha! Da se ta oseba v posrečeni animaciji šlata po joških in jih ziba sem ter tja, je dodaten smejalni plus. Glede ugank in pirhcev so Telltale povzeli dosti tradicije iz klasik, od monokla do besednega dvobojevanja. Slednje se pojavi večkrat, tudi med dvorjenjem ubijalski morski kravi. Guybrush obenem spet dobi priložnost za zadrževanje diha in važenje po res lepih prizoriščih. Za najbolj prisrčno snidenje pa poskrbi lobanjko Murray, ki je dobil novo preobleko in se zna prav gumijasto mrščiti. Gromovite besede in šklepetajoči zobje Guybrusha kajpada ne ustavijo, da si črepinje ne bi spet kraljevsko privoščil.
Vrnitev demonske kosti je super, saj smo se že sp­ra­ševali, kod se kotali. Zdaj manjka le še trgovec Stan, dotlej pa smo dobili v razmislek odmerek prave romantike. Vse to Brlog dogradi do najbolj sočne mesnatosti doslej. S tremi urami je sicer kratek, vendar številne delikatese zgladijo gube in vtis spravijo doslej najviše v nizu. 

Tales of Monkey Island: Lair of the Leviathan
založnik: Telltale Games
objavljeno: Joker 195
oktober 2009