IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Foreign Legion: Buckets of Blood
Foreign Legion: Buckets of Blood

Gigen

Če bi bila kratkost in manko vsebine zakonsko prepovedana, bi bili Sakari Indie zdajle na mestu obglavljeni. Ob igranju te risankaste, od zadaj zrte streljačine me je namreč vseskozi glodal občutek, da gre za tehnološki demo, vsebine pa je kvečjemu za okras. Saj je res, da je grafika luštno risankasta v stilu Team Fortress 2 in da strički rahlo spominjajo na lego kocke. Toda stopnja je le ena in igralni način prav tako. Smo tujski legionar v Nekogastanu, katerega soborce so poklali uporniki. Z vseh strani se v valovih brezmožgansko usipajo sovražne enote, od jurišnikov prek samomorilskih bombašev do bazukašev, mi pa imamo na razpolago pištolo, brzostrelko, raketomet in klic artiljerije. V stilu sicer dosti bolj­še igre The Club skušamo sovrage na tistem borem nivoju čim bolj brutalno in učinkovito prestreliti. Ob tem komboti prinašajo več točk, za dodatno vzburjenje pa lahko masakriramo okoliške kokoši. Vmes se odšteva deset minut in ko čas poteče, nas in vaščane reši helikopter. To je to.

Špil bi se znal v prihodnje izboljšati, saj razvijal­ci planirajo dodatne stopnje in vpeljavo sodelovalnega nalinijskega načina. Bomo videli.

Res je, da je špil ob prvem preigravanju pogojno zabaven, vasico se da celo malo raziskovati, nasilje pa je brutalno zadovoljivo. Na voljo so tudi nalinijska lest­vica, deset banalnih dosežkov na Steamu in par višjih težavnosti. A te bi lahko užitek v igri podaljšale samo, če bi bila osnova super. To pa ni, saj je strelska mehanika docela osnovna in nedodelana, dočim modusov krepko primanjkuje. Sedem evrov se ne sliši dosti, ampak za tako rudimentarno igro kar je. 

Foreign Legion: Buckets of Blood
založnik: Valve
objavljeno: Joker 195
oktober 2009