IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Zombie Shooter 2
Zombie Shooter 2

Aggressor

Malemu ruskemu studiu Sigma Team je pred tremi leti z izometrično nažigalko Alien Shooter padla sekira v čreva. Igra je bila enostav­na, a zaradi svoje krvave absurdnosti in težko­me­talne glasbe izjemno simpatična. Nadte je namreč pošiljala toliko izvenzemeljskih beš­tij naenkrat, da jih ponavadi en sam ekran ni prebavil. Rešitev so bili rotirajoči plazemski topovi in podobna krama, ki je imela na tujsko zalego podoben učinek kot palični me­šal­nik na skledo jagod. Rusi so recept kakopak poskusili iz­ra­biti do amena in sledil je malo glob­­lji Alien Shooter: Vengeance (J167) s kopico dodat­kov, pa nato Zombie Shooter, kjer je aliensko svojat zamenjalo krdelo zombijev.

Večinoma mesarimo peš, sem in tja pa nas igra posadi za kanon ali v minitank. Tedaj je karnaža še bolj nepopisna.

Tudi Zombie Shooter 2 se ne oddalji od tračnic. Nasprotno: z malo cinizma bi ga lahko označil kot AS: Vengeance, preoblečen v gnijoče meso. Igranje namreč poteka po istem kopitu kot v dotičnem naslovu in kdor je igral ratatanje alienov, bo tu fasal hud občutek že videnega. Zopet izbiramo med več začetnimi liki in jim nalepimo eno od osmih dodat­nih sposobnosti (samozdravljenje, videnje v temi ...), ki jo nato uporabljamo skozi vso igro. S pobijanjem zombijev napredujemo po stopnjah in krepimo osnovne lastnosti, kot so zdravje in natančnost streljanja. Navečji špas pa je nabiranje opreme. Špil vsebuje veliko bero najraz­ličnejših futurističnih krepalic, ki niso tam za poziranje, ampak konkretno spreminjajo okolico v pasulj. In ravno v tem leži največji čar ZS2. Ko novo kupljeno bruhalo smrti divje reže skozi nepregledno množico sovragov, mi pa se utapljamo v adrenalinu zaradi strahu, da nas valovi mesa ne bi preplavili. Izbira pravih orožij je nadvse važna, saj pomeni razliko med krvavim norenjem in frustracijo.

Poleg kampanje tudi ta del serije premore način survival, kjer skušamo pod naletom gnusob preživeti čim dlje.

Po drugi strani pa je akcija že mnogokrat videna. Avtorji se ne pri zombijih, ne pri orožjih niso pretegnili z razmišljanjem, saj smo veliko sovražnikov in pušk srečali v prejšnjih delih. Da ne omenjam prežvečene, amaterske pripovedi (bla bla ponesrečeni eksperimenti). Pobijancija izrablja iste trike kot v doslejšnjih izdelkih Sigmovcev, torej lovljenje gnusob za zidove in izkoriščanje njihove slabe pameti. Za nameček pa so se sem prenesli tudi že znani hrošči, predvsem zatikanje lika v okolico.
Na Sigma-team.net je moč Zombie Shooter začo­pa­ti­ti za 17 evrov. Novoprišleki, ki obožujejo starošolske arkadne krvave razpaljotke, naj si ga mirne duše omislijo. Veteranom pa ga ne morem priporočiti, saj res ne bodo videli ničesar novega. 

Zombie Shooter 2
založnik: Sigma Team
objavljeno: Joker 196
november 2009