IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Wakeboarding Unleashed featuring Shaun Murray
Wakeboarding Unleashed featuring Shaun Murray

Ljubljana se utaplja v poplavi pete stopnje. Retro na robu velevala doseže najvišje strehe.

Wakeboard, kaj? Je to letalo? Je to ptič? Ne, superman je. Celo več. Je Shaun Murray na steroidih. Je deskanje na snegu, križano z vodnim smučanjem. Je Toni Sokolov, ki se je dobesedno razvodenil in spremenil v nekaj drugačnega, a nezgrešljivo domačega. Tak tako je s temi vejkbordi.
Aspyr nam je že s Kelly Slater's Pro Surferjem (J126, 78) pokazal, da znajo predelovati odlične Activisionove konzolne izdelke. In če jim je pri deskanju

Špil je primeren tako za zelence, ki jim bodo kontrole hitro razumljive, kot izkušence, saj nadcarovanje ni preprosto dosegljivo.
namera uspela zgolj dobro, je Wakeboarding razred više. Kot ena od sedmih zvezd tega športa (plus obvezna blont skrivna bejba) se vlačimo po enajstih, lepo raznolikih vodnih progah. Pred nami šiba čoln in s posebno oblikovanim zadkom ustvarja zloglasni vejk-val, po katerem je šport staknil ime. Naš junak se na deski, podobni oni za snegodrič, drži za vlečno vrv in med skoki izvaja množico salt in prijemov. Tokrat lahko že med izvajanjem prvih poprimemo za desko, kar dopušča veliko ustvarjalnih kombinacij. Da ne bi vsega bistva predstavljali nori visoki skoki, se lahko odpravimo po čisto vsakem robu in žici ter akcijo z manuali, iz Tončka znanima držanjema ravnotežja na sprednjem ali zadnjem delu deske, povežemo v nazarensko dolge kolobocije. Proga je skozi vsako stopnjo resda točno določena in morda bo kdo pomislil, da si zato preveč omejen. Vendar ni tako: poti se namreč vejijo in alternative udejanimo z norenjem skozi posebne točke. Pomembno je tudi spuščanje z vrvi, ki te v pravem trenutku in ob ustreznem kotu gibanja izstreli na nemalo alternativnih kolovozov, kar doda veliko dinamike in je nujno potrebno za napredno udejstvovanje.

Prelepi tropski Belize. Predrsati je moč čisto vsak objekt na sliki: strehe kolib, palme, žice pri jamboru jadrnic, celo čoln.
Čeravno so nekatere stopnje postavljene v malce temačna in duhamorna okolja (poplavljeno mesto, počivališče ladijskih starin), so vse tako odlično oblikovane, da ima svoj namen sleherna hiša, skok, robnik, prevrnjen drog, razpeta žica in kanta za smeti. Vse je postavljeno z mislijo na čimdaljše kombofeke, kjer z enega konca strehe natančno skočimo na bližnji telefonski kabel in nemoteno nadaljujemo. Prevoziti je mogoče resnično vse, pa če so to strehe avtobusov v Hong Kongu, palme tropskega Belizeja, benečanske gondole ali proge vlakcev smrti v izvrstno iztuhtanem zabaviščnem parku. Steze so ravno prav dolge, da se jih hitro navadimo, a tako bogate z elementi, da carovanje zahteva veliko eksperimentiranja in potrpežljivosti. V karieri nam vsaka stopnja postreže z nalogami, kjer moramo nabrati dovolj točk / preskočiti dovolj vrzeli / prevrniti pol ducata krav. Poleg tega so tu izzivi,

Vejk, ki ga pušča posebno oblikovan čoln, ni namenjen le spuščanju čeljusti ob prelepih vodnih učinkih, temveč rabi tudi kot vodna odskočna rampa.
ki jih izvajamo posamično - pobiranje številk do deset, izvedba natanko določenih trikov in celo dirke s čolnom. Med navadnimi nivoji se podamo še na dva tekmovalna, kjer opravljamo le izzive, a te toliko bolj zafrknjene. Vsega nanese za ogromno ur prvovrstne zabave, posebej če hočemo doseči čisto vse. Za nameček večigralstvo ne sestoji zgolj iz klasičnega furanja za čimveč točk, znanega horsa in novoizumljenega tug-o-warja, kjer se boljšemu igraloidu daljša vrv na račun slabšega. S kolegom se lahko podamo v sodelovalni način, ki ga tvorijo tri lokacije s spremenjeno arhitekturo. Tu namreč drugi sod špeha in kosti vozi čoln, skupaj pa imata modela popolno svobodo gibanja, da izpeljeta za ta način posebej pripravljene cilje. Zabave v vseh štirih načinih je preverjeno na tone! In še grafika je taka, da je vsekakor ne gre grajati, saj valovi navdušujejo tako vizuelno kot fizikalno. Podrobnosti je nasploh mučo veliko, vendar boste za najvišje nastavitve potrebovali močno mašino.
Kaj torej o vejkanju povedati slabega? Tjah, mogoče bo koga zmotila alternativno-rokerska glasbena podlaga, ki ni baš v slogu trendovskih uspešnic, ki smo jih vajeni iz Tončka. Prav tako do ocene 90 + manjkajo tisti bombončki, ki sem jih tako rad na sveže užival v THPS2, se pravi stvarjenje lastnega lika in parkov. Očitam lahko takisto ubožen nabor posebnih karafek in tudi duh športa ni tako vrhunsko ujet, kot je razvijalcem uspelo pri surfanju.
A karkoli več bi bilo dlakocepstvo. Vejkbording Anlišd fičring Šon Mari je igralno izpiljena, z mojstrskimi nivoji in zahtevnimi izzivi podprta arkada, ob kateri se lahko utopi večina poskusov pogrevanja župe, ki jo je skuhal Pro Skejterček.

Wakeboarding Unleashed featuring Shaun Murray
založnik: Beenox / Aspyr
demo: natlačenka/tlačenka 127
objavljeno: Joker 129
april 2004

86
dodelan igralni model
odlično sestavljeni nivoji
razgibane naloge
zahtevna za mojstrovanje
za mišji spolni ud posebnih trikov
malo malo bonbončkov