IGROVJE
stranka » igrovje » pc » World in Conflict: Soviet Assault
World in Conflict: Soviet Assault

Aggressor

Soviet Assault bi se bil skorajda ne zgodil, saj je Ac­tivision ob vsej pohoti do Blizzarda spregledal, da ima Vivendi v haremu še nekaj zanimivih imen. Med njimi švedski Massive Entertainment z odlično realnočasovno strategijo World in Conflict (J171, 88). A ker ta žanr ne botruje odpiranju klinik proti zasvojenosti in nima oglasov z Mr. T-jem v glav­ni vlogi, so jih odrezali. Na srečo pa na trgu obstaja konkurenca in Ubisoft je nesrečnemu dodatku za WiC vendarle omogočil porod. Zdaj se sprašujem, če je bila vsa ta kolobocija sploh smiselna. Glejte: Soviet Ass­ault, za katerega potrebujete izvirnik, je šest novih enoigralskih kart plus dve večigralski. To je vse. Nič novih enot, nobenih sprememb v igranju.

Soviet Assault je bil sprva namenjen konzolam, toda s kolobocijo okoli Activisiona so te namere poginile.

Dobra stran je, da nove puščavniške naloge v ni­če­mer ne zaostajajo za tistimi iz izvirnika. Prej nasprotno. V njih s sovjetskimi jurišnimi karjolami vdremo čez berlinski zid in se klatimo po Zahodni Evropi ter kasneje po Združenih državah. Kot v izvirniku je štorija doživeto podajana skozi dobro zrežirane in govorjene dialoge. Liki so mestoma pretirano stereotipni, a pri­poved uspe ustvariti dobro vzdušje. Enako je z ig­ranjem, ki sledi izvirniku z eksplozivno holivuds­ko akcijo, ki ne pozna predaha. Hkrati pa je igra ohranila glavno hibo izvirnika: skozi naloge nas vse preveč vodi za roko. Pot je večinoma ena sama, na nas pa predvsem, da klikamo tarče, ko se prikažejo. Dodatna nerodnost je, da je šestero nalog razpršenih med originalnih štirinajst. Če nimate končane kampanje iz WiC, vas čaka mnogo preigravanja.
Spojite to z dejstvom, da sta dodatni večigralski karti že na voljo zastonj, pa je sklep jasen. Soviet Assault sam zase za veterane ni vreden petnajstih evrov, saj bodo Katjušo prepevali le kake dve do tri ure. Je pa v obliki paketa z izvirnikom za 25 evrakljev odlična izbira za tiste, ki se z World in Conflict še niso srečali. Bržda bo sedaj skrajni čas, da se.

World in Conflict: Soviet Assault
založnik: Ubisoft
objavljeno: Joker 190
maj 2009


 
sorodni članki