IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Will Rock
Will Rock

V Snetijevi knjigi še naprej dela najslastnejšo krvodramo (in podre najlepšo damo) Resni­kov Samo.

Drage igravke, spoštovani špilavci, dobrodošli v oddaji Klavski kviz na J-TV! Na moč vesel sem, da vas vidim zbrane v takem šte­­vilu. Am­pak prav zato mi gredo kocine tolikanj bolj po­ko­nci ob misli, da bi znal vsak od vas vstati in besno navaliti name. Ročno bi moral tedaj poprijeti za mik­rofon in mu raztreščiti betico, da bi se zgudil v žmohtnem brizgljaju rdečila in potem čisto narahlo, da bi ne vznemiril kanarčkov, trzal v lastnem zosu ter dreku, dokler ne bi zasluženo odmrl. Toda pustimo zdaj neprijetnosti, zbrali smo se namreč, da ugotovimo, ali krvava jebačina Will Cock, em, Rock ustreza standardom 'Društva za zaščito pravic notranjih or­ga­nov, da kakovostno letijo naokrog 24 ur na dan'. Naj ob bese­di­ci 'kakovostno' opozorim, da poanta delovanja Dru­š­tva ni le vzdrževanje zmožnosti letenja organov naokrog 24 ur na dan, za kar dobiva državna sredstva, marveč ima važno vlogo užitek, ki ga pri tem do­življa njih-v-zrak-pošiljavec. Sodelovanje v kvizu je seveda preprosto, saj vas ne bi radi preveč zmedli: pod vsako točko izberite pravi od­govor in izvedeli boste, da je vse skupaj en jajc.

Hm, sem v areni, name pa navaljuje trop rogatih hudičevcev. Od kod mi je to že znano?


1) Will Block je hudo originalna streljanka, kakršne še nismo videli. Je tako?
a) je tako, Ubi Soft je ustvaril nekaj samosvojega, nikdar prej videnega.
b) frataprata, bolj očitno kopijo Serious Sama 1 in 2 težko srečaš. Iz njegovih nedrij je iztrgano vse, od na­čina igranja (nenehno rešetavo odstranjevanje valov sovražnikov) do splošne zasnove stopenj (pobij vse, da se odprejo duri) in tempa ter presenečenj (zaprte sobe, v katere navalijo kanalje, njih predhodno mo­mljanje). WR se odvija v starogrškem, dočim se Sa­mo v egipčanskem okolju - blazna razlika. Celo sme­š­ne pripombe glavnega junaka v obliki besednih iger kopira naš po­besneli protizeusni arheolog v slu­žbi Prometeja (ne sprašujte), le da so bolj patetične kot zabavne. Ko napadejo tigri, pravi "That's a lot of pu­­ssy!", ob kostkotih prijavlja "Is that you, grandpa?", ko pridejo mi­no­­­ta­v­ri, pa "Come on, you horny ba­­s­tards!". Ceneno.
c) meh, jazst igram Mutant Storm.

2) Odgovor na prejšnje vprašanje je nekako očiten. Je Will Duck potemtakem bolj, enako ali manj zabaven kot Samo Resnik?
a) sem skrivni plačanec Ubi Sof­ta in prisegam, da kilometre bolj. Zakaj se z nosom zaletavam v steno umobolnice?
b) močno manj. Na desetih stopnjah, katerih sestavni deli (templji, arene, katakombe) se začno ponavljati, srečate borih petnajst razli­čnih vrst so­vraž­ni­kov, kar pomeni, da minotavre, ki razpadajo v manjše minotavrčke, oko­s­tnjake, gladiatorje, tigre, kentavre in živ­č­ne ptičurine gledate 80 % časa, ostale pa en­krat ali dvakrat. Namesto vz­ne­mirjenja Willa bolj označuje rutina in skorajda ga ni trenutka, ki bi se ga spomnil, ko bi šel zvečer spat.
c) boli me, jazst igram Chicken Shoot.

Uletim v dom upokojencev in vsi bi radi takoj jedli. Nazaj, pravim!

3) Kviz postaja vse lažji. Poskusimo tole: Will Njok je od Sama različen oziroma boljši po:
a) po vsem! Čisto po vsem! To je razturačina, ki ji ni para! Zadeva seka! Resnik KDO?!
b) hja, enajsterica orožij (arheološka lopata - muahahaha, pištola, Puška, rešetalo, okamenjevalo, uplinjevalo, ognjebljuvalo, zažigalne puščice, jedrski ka­non, velemitraljez, granate) je zelo v redu, četudi imajo po en način delovanja. Obenem je spočetka kul, da je s posameznimi pasmami sovragov laže op­ra­viti z določenimi orožji. Vendar pa to kasneje, že s strojnico, zvodeni. Zlato, ki ga nabirate, je mogoče za­menjati za upočasnitev časa, nesmrtnost ali po­ve­ča­­ne poškodbe, vendar vse to bore malo vpliva na izid bojev. Ugankice zgolj najedajo, še bolj pa ska­ka­n­je po stebrih. Večigralnost (lokalna mreža, IP, Ubi. com) je malce bolj kompletna kot v SS - fragmatch (DM) za 16, sodelovalni način za štiri in Treasure Hunt, lov na zlato, za 12 sodelujočih - ter dokaj za­bav­na, a pod črto nič posebnega.
c) fej te bodi, jazst igram Quest for Neškrbasta baba.

Orožja so ena svetlih plati špila. Tale zelenobljuv opozarja na ne­varnost pred ekološkimi katastrofami tako, da jih udejanja.

4) Will Krok je potemtakem:
a) najhudejša streljanka zadnjega časa! Medtem ko čakate na (patetični) Halo in (zeh) Half-life 2, vas bo zabavala kot Nedeljsko popoldne! Ne, bolj! Dosti bolj!
b) pretežno bleda kopija Sama Resnika, nevredna na­bave niti za navdušence nad slednjim. Igrajte enega od naslovov, ki jih predlaga kolega spod c), in veselejši boste.
c) bastard, ukradel si mi besedilo! Pljun!

Rešitev: če se je med vašimi odgovori znašel vsaj en a), vas čaka lepa kariera v oddelku za stike z javnostjo Ubi Softa ali kateregakoli drugega založnika (ali distributerja) iger, pa čak i antismrdolina Ljuta papri­čica. Če ste kadarkoli odgovorili s c), ste sangvinik. Če pa ste venomer odgovarjali z b), veste, kaj je do­ber špil in se ne boste nikdar zafrknili pri nakupu. S pomočjo J-TV, seveda. Špric špric! 

Will Rock
založnik: Saber Interactive / Ubisoft
demo: natlačenka/tlačenka 119
objavljeno: Joker 120
julij 2003

55
fina orožja
pisana grafika
večigralstvo nudi nekaj zabave
na začetku urežejo Twisted Sister (I Wanna Rock)
premalo vrst sovraž­nikov
postane enolična
nesramno kopiranje Serious Sama
ne­humornost junaka