IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3: Operation Anchorage

Aggressor

Da bo Fallout 3 deležen obilice naknadne dolpotegljive akcije, je bilo jasno že pred izidom, saj so pri Bethesdi dejali, da jim je zaradi rezanja iz končne verzije ostalo mnogo vsebine. Kljub povedanemu pa ta še zdaleč ni zastonj. Po 800 Microsoftovih točk veljata tako verzija za xbox kot tista za računala (za PS3 je ni sploh), saj je Live Marketplace edini legalen način, da pridemo do Anchoraga.

Gauss gun je treba polniti po vsakem strelu in še nenavadno nenatančen je v VATSu, šmrc. No, tale mejd-in-čajna lebdeči tank bo vseeno krepnil naslednjo sekundo.

Po namestitvi nas, če smo že stopili iz Vaulta 101 in zajeli polna pljuča radioaktivnega zraka, pričaka radijsko sporočilo, ki nas napoti v utrdbo Brotherhood Outcastov. Tam ždijo zapečatena vrata sefa, ki se bodo odprla šele, ko bo nekdo končal simulacijo obrambe Aljaske pred Kitajci, nalik tisti črno-beli v glavni štoriji. Skratka, šli se bomo igrice.
Operation Anchorage je sestavljen iz peščice kvestov, v katerih postopoma razstavljamo kitajske postojanke na prafaktorje, najbolje z rižojedci vred. Po novem lahko v ta namen poprimemo za gauss rifle (po domače railgun), ki je precej močno, a počasno orožje, ter kitajski električni meč. Ponudbo nove opreme zaokroža oklep posebnih kitajskih enot, ki ustvarja polje nevidnosti. Hi-tech kung-fu nindža, v glavnem. Nasproti nam stoji precej nenavdihnjena vojska običajnega kanonfutra in omenjenih črnih nindž, sem in tja pa vmes pokuka kak tankec. Dogajanje je povsem premočrtno, saj je dodatek osredotočen na bojevanje, pestri ga le nekaj skrivalništva, ki izzveni podobno kot kak starejši Call of Duty. Pozneje lahko upravljamo tudi z vodom do štirih mož, ki počno karnažo levo in desno.

Akcijo dodatno pospešujejo instantni rezervoarji streliva in zdravja, ki ležijo za vsakim vogalom. Pa sovragi imajo štumf čez glavo, da niso pretežki. Okej, samo tale.

Vzdušje ni švoh, saj protikomunistična propaganda leti iz vsake odprtine in pokanja je obilo. Toda dodatek še zdaleč ne dosega kvalitete novejših streljank, predvsem zaradi preveč očitnega skriptanja in slabe umetne pameti nasprotnikov. Poleg tega se izkaže, da je Fallout 3, če ga oropaš žlobudranja in raziskovanja, povprečen. Anchoraga je konec po približno štirih urah, zato je smiseln kvečjemu za največje zanesenjake, ki bi se radi v Falloutovem univerzumu malce luk­njali in pražili.

Fallout 3: Operation Anchorage
založnik: Bethesda
objavljeno: Joker 188
marec 2009